Translating a Phrase Into a One-Step Expression Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Translating a Phrase Into a One-Step Expression. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Write one-step expressions to translate the phrase below.

‘The quotient of 9 and y’

A - 9 + y

B - 9 − y

C - 9/y

D - 9y

Answer : C

Explanation

‘The quotient of 9 and y’, translated into one-step expression is 9/y

Q 2 - Write one-step expressions to translate the phrase below.

‘17 less than m’

A - m − 17

B - m + 17

C - m ÷ 17

D - m × 17

Answer : A

Explanation

17 less than m’ translated into one-step expression is m − 17

Q 3 - Write one-step expressions to translate the phrase below.

‘14 times n’

A - 14 + n

B - 14n

C - 14 − n

D - 14 ÷ n

Answer : B

Explanation

‘14 times n’ translated into one-step expression is 14n.

Q 4 - Write one-step expressions to translate the phrase below.

‘g subtracted from 18’

A - 18 × g

B - 18 ÷ g

C - g − 18

D - 18 – g

Answer : D

Explanation

‘g subtracted from 18’ translated into one-step expression is 18 – g.

Q 5 - Write one-step expressions to translate the phrase below.

‘9 added to h’

A - h + 9

B - h − 9

C - h × 9

D - h ÷ 9

Answer : A

Explanation

‘9 added to h’ translated into one-step expression is h + 9.

Q 6 - Write one-step expressions to translate the phrase below.

‘The product of q and 5’

A - 5 + q

B - 5 − q

C - 5q

D - q/5

Answer : C

Explanation

‘The product of q and 5’ translated into one-step expression is q × 5 or 5q.

Q 7 - Write one-step expressions to translate the phrase below.

‘The sum of p and 11’

A - p − 11

B - p + 11

C - 11p

D - p/11

Answer : B

Explanation

‘The sum of p and 11’ translated into one-step expression is p + 11

Q 8 - Write one-step expressions to translate the phrase below.

‘13 more than s’

A - s − 13

B - s ÷ 13

C - s + 13

D - s / 13

Answer : C

Explanation

‘13 more than s’ translated into one-step expression is s + 13.

Q 9 - Write one-step expressions to translate the phrase below.

‘The difference of t and 12’

A - t + 12

B - 12t

C - t/12

D - t − 12

Answer : D

Explanation

‘The difference of t and 12’ translated into onestep expression is t − 12

Q 10 - Write one-step expressions to translate the phrase below.

‘The quotient of b and 9’

A - b/9

B - 9b

C - 9 + b

D - 9 − b

Answer : A

Explanation

‘The quotient of b and 9’ translated into onestep expression is b/9.


translating_phrase_into_one_step_expression.htm

Advertisements