Evaluating an Expression With One Operation and an Exponent Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Evaluating an Expression With One Operation and an Exponent. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Evaluate the following expression with one operation and an exponent

2 × u3, u = 2

A - 14

B - 15

C - 16

D - 17

Answer : C

Explanation

Step 1:

Given u = 2

2 × u3 = 2 × 23 = 2 × 8 = 16

Step 2:

So, for u = 2, 2 × u3 = 16

Q 2 - Evaluate the following expression with one operation and an exponent

p + 23, p = 5

A - 12

B - 13

C - 14

D - 15

Answer : B

Explanation

Step 1:

Given p = 5

p + 23 = 5 + 23 = 5 + 8 = 13

Step 2:

For p = 5, p + 23 = 13

Q 3 - Evaluate the following expression with one operation and an exponent

p − 50; p = 9,

A - 8

B - 9

C - 10

D - 12

Answer : A

Explanation

Step 1:

Given p = 9

p − 50 = 9 – 1 = 8 (as 50 = 1)

Step 2:

So for p = 9, p − 50 = 8

Q 4 - Evaluate the following expression with one operation and an exponent

x3 ÷ 16, x = 4

A - 1

B - 2

C - 3

D - 4

Answer : D

Explanation

Step 1:

Given x = 4

x3 ÷ 16 = 43 ÷ 16 = 64 ÷ 16 = 4

Step 2:

So, for x = 4, x3 ÷ 16 = 4

Q 5 - Evaluate the following expression with one operation and an exponent

c + 72, c = 6

A - 52

B - 55

C - 56

D - 58

Answer : B

Explanation

Step 1:

Given c = 6

c +72 = 6 + 49 = 55

Step 2:

So, for c = 6, c +72 = 55

Q 6 - Evaluate the following expression with one operation and an exponent

m4 + 5; m = 3

A - 83

B - 85

C - 86

D - 87

Answer : C

Explanation

Step 1:

Given m = 3

m4 + 5 = 34 + 5 = 81 + 5 = 86

Step 2:

So, for m = 3, m4 + 5 = 86

Q 7 - Evaluate the following expression with one operation and an exponent

s2 + 4; s = 3

A - 10

B - 11

C - 12

D - 13

Answer : D

Explanation

Step 1:

Given s = 3

s2 + 4 = 32 + 4 = 9 + 4 = 13

Step 2:

So, for s = 3, s2 + 4 = 13

Q 8 - Evaluate the following expression with one operation and an exponent

a3 − 5, a = 4

A - 59

B - 60

C - 61

D - 62

Answer : A

Explanation

Step 1:

Given a = 4

a3 – 5 = 43 – 5 = 64 – 5 = 59

Step 2:

So, for a = 4, a3 – 5 = 59

Q 9 - Evaluate the following expression with one operation and an exponent

s2 ÷ 9; s = 6

A - 2

B - 3

C - 4

D - 5

Answer : C

Explanation

Step 1:

Given s = 6

s2 ÷ 9 = 62 ÷ 9 = 36 ÷ 9 = 4

Step 2:

So, for s = 6, s2 ÷ 9 = 4

Q 10 - Evaluate the following expression with one operation and an exponent

j − 52; j = 45

A - 15

B - 25

C - 35

D - 20

Answer : D

Explanation

Step 1:

Given j = 45

j − 52 = 45 – 25 = 20

Step 2:

So, for j = 45, j − 52 = 20


evaluating_expression_with_one_operation_and_exponent.htm

Advertisements