Finding outputs of a one-step function that models a real-world situation Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Finding outputs of a one-step function that models a real-world situation. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Rita tutors math. For each hour she tutors, she earns $40. Her earnings, E(in dollars), after tutoring for k hours is given by following function E(k) = 40k. How much Rita earn if she tutors for 5 hours?

Answer : C

Explanation

Step 1:

Earnings = $40/hour; Tutoring k = 5 hours

Step 2:

Earnings in 5 hours E = 40k = 40 × 5 = $200

Q 2 - The number of books John has is given by the function B(y) = y −16. How many books does John have if y = 30?

Answer : B

Explanation

Step 1:

Number of books = B(y) = y −16; y = 30

Step 2:

Number of books = B(30) = y −16 = 30 −16 = 14

Q 3 - The amount Stacy has is given by A(z) = z + 45. If Stacy has 136 dollars what is the value of z?

Answer : A

Explanation

Step 1:

Amount Stacy has A(z) = z + 45 = 136

Step 2:

z + 45 − 45 = 136 – 45 = 91

So z = 91

Q 4 - After eating at a restaurant, Joe, Tim, and Bunny decided to divide the bill evenly. If the total bill given by the function A(x) = 3x amounted to $135, how much each pay(x)?

Answer : D

Explanation

Step 1:

Total bill amount A(x) = 3x = $135

Step 2:

$\frac{3x}{3}$ = $\frac{$135}{3}$

So x = $45

Q 5 - Mountain Bike Rentals charges $8 an hour for renting a bike. Total amount to be paid is given by the function T(h) = 8h, where h is the number of hours. What total amount Randy has to pay if he rented a bike for 6 hours?

Answer : B

Explanation

Step 1:

Total amount T(h) = 8h; h = 6 hours

Step 2:

T(h) = 8h = 8 × 6 = $48

So T(6) = $48

Q 6 - A plant is 48 inches tall and it grows one inch every month. The plant’s height, H (in inches), after n months is given by the following function H(n) = 48 + n. What is the plant’s height after 21 months?

Answer : C

Explanation

Step 1:

Plant height = H(n)= 48 + n; n = 21 months

Step 2:

H(n) = 48 + n = 48 + 21 = 69 inches

So H(21) = 69 inches

Q 7 - The amount Monica has is given by A(x) = x + $64, where x is the cost of a pie. What amount Monica has if x = $8?

Answer : D

Explanation

Step 1:

Amount, A(x) = x + $64; x = $8

Step 2:

A(x) = x + $64 = $8 + $64 = $72

So A(8) = $72

Q 8 - Jane is baking a cake. The recipe calls for C(y) = y + 4 cups of flour. How many cups does she need if y = 6 cups?

Answer : A

Explanation

Step 1:

Cups of flour, C(y) = y + 4 cups; y = 6

Step 2:

C(y) = y + 4 = 6 + 4 = 10

So C(6) = 10 cups

Q 9 - The amount it costs to buy n ink cartridges is given by A(n)=12n. How much it would cost if 8 ink cartridges were bought?

Answer : C

Explanation

Step 1:

Amount, A(n) = 12n; n = 8

Step 2:

A(n) = 12n = 12 × 8 = $96

So A(8) = $96

Q 10 - A number is given by the function N(x) = x + 16, where x is another number. What is the number N if x = 12?

Answer : D

Explanation

Step 1:

Number, N(x) = x + 16; x = 12

Step 2:

N(x) = x + 16 = 12 + 16 = 28

So N(12) = 28

finding_outputs_of_one_step_function_that_models_real_world_situation.htm
Advertisements