SAP SRM Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP SRM. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - When there is no operational backend system for material management and there exists only financial accounting systems in landscape and you want to move all procurement activities in SAP SRM system and to decrease the work load on the backend procurement system, which of the following deployment scenario is preferred?

A - Classic Scenario

B - Extended Classic

C - Standalone

D - Decoupled

Answer : C

Explanation

In a standalone deployment model, all the procurement processing is performed in SAP SRM system and back end accounting system is used for invoice financial processing.

In a Standalone scenario, purchase order management, shopping cart and goods receipt and invoices are processed in SRM system.

This scenario is suggested for the following customers −

When there is no operational backend system for material management and there exists only financial accounting systems in landscape.

When you want to move all procurement activities in SAP SRM system and hence allow companies to decrease the work load on the backend procurement system by transferring buyers which are interested to procure from selected options.

It is recommended for customers who want to maintain only minimal product data and only rely on supplier catalogs.

Q 2 - Consider a customer who wants to use the standalone model for certain indirect materials and routine services, the classic scenario for stock materials to utilize inventory and planning capabilities of backend materials management system, the extended classic scenario to perform effective supplier management to provide response for PO’s. This type of deployment is known as?

A - Extended Classic

B - Decoupled

C - Hybrid

D - All of the above

Answer : B

Explanation

When you use all the three scenarios parallel, this is called decoupled scenario. When a customers want to utilize all the functionalities of each components, SAP SRM allows to use all the above scenarios in parallel.

Q 3 - Which of the following is not a valid contract status for a Central contract?

A - Awaiting Approval

B - In Process

C - Failed

D - Completed

E - Deleted

Answer : C

Q 4 - In which of the following invitation type, hyperlink to login to SAP bidding engine is sent to some specific set of bidders via email. Bidders can login to Bidding engine and enter the bid?

A - Public Bid Invitations

B - Restricted Bid Invitations

C - Both

Answer : B

Explanation

Public Bid Invitations

These bid invitations are available to all bidders via a web portal. Bidders can access the url available on web portal to login to SAP bidding engine and there they can enter the bids. If you want some specific bidders to send the bid, you can directly email them the bid invitation.

Restricted Bid invitations

In restricted bid invitations, hyperlink to login to SAP bidding engine is sent to some specific set of bidders via email. Bidders can login to Bidding engine and enter the bid.

Q 5 - In a Shopping cart, which of the following is not a part of header details?

A - Cart Number

B - Name

C - Status

D - Item Details

Answer : D

Explanation

In header section, you have details of shopping cart- cart number, name, status, created date and who has created the shopping cart.

Answer : A

Explanation

Key steps in Shopping cart −

  • Selecting Goods/Services
  • Shopping Cart
  • Complete and Order
  • Confirmation

Q 7 - In which of the following function, suppliers are provided with access to purchaser’s procurement system and they are able to provide fast response?

A - Central Contract Management

B - Supplier Self Service

C - Live Auction Cockpit LAC

D - All of the above

Answer : B

Explanation

Supplier self-service is one of the component in SRM that shortens the procurement life cycle time and reduce the costing of procurement process. In SUS, suppliers are provided with access to purchaser’s procurement system and they are able to provide fast response.

Q 8 - Which of the following is not an example of Supplier Evaluation area?

A - Marketing

B - Production

C - Finance

D - Cost Center

Answer : D

Explanation

You can also define evaluation area, how survey can be classified and part of the organization is evaluated.

Example Evaluation areas could be Marketing, Production and Finance.

Q 10 - To perform audit and logging information in SAP SRM and to check change documents, which of the following Transaction is used?

A - SU01

B - SU02

C - SU03

D - SU04

Answer : A

Explanation

You can also perform audit and logging information in SAP SRM. The user information system can be used to check the details about user, roles, profiles and authorizations.

To check change documents for users, use T-code: SU01


sap_srm_questions_answers.htm

Advertisements