SAP BW Mock Test


Advertisements


This section presents you various set of Mock Tests related to SAP BW. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP BW Mock Test I

Answer : B

Explanation

To build MultiProvider, you have to use InfoCubes, info objects and info sets

Q 2 - To use special characters in BW, which of the following transaction can be used?

A - RSA1

B - RSA15

C - RSKC

D - RRBS

Answer : C

Explanation

RSKC is used to enter special characters in BW.

Answer : C

Explanation

To set flat file parameters, you can use transaction RSCUSTV7

Q 4 - When you create a dimension as line item dimension in an infocube, ID's and SID's are same in this case?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

SID's of dimension are stored in fact tables and can be used as dimension id's.

Q 5 - Which of the following transaction can be used to adjust an infoset after making changes

A - RSISET

B - RSKC

C - RRBS

D - none of the above

Answer : A

Explanation

RSISET transaction can be used to adjust changes in an infoset.

Q 6 - Which of the following transactions can be used for maintaining data sources in BW?

A - RSA1

B - RSA3

C - RSA5

D - RSA6

Answer : D

Explanation

RSA1 is used to open administration workbench.

RSA3 is used for checking data sources for extraction

RSA6 is used for mainting data sources

RSA5 is used for installing buisness content data sources

Answer : A

Explanation

Data integrity deals with removing duplicate data in database.

Q 8 - Which of the following component in BW architecture can be used for detailed storage of data and used for BEx reporting?

A - PSA

B - Operational Data Store

C - InfoCubes

D - Infoarea

Answer : B

Explanation

In SAP BW architecture, ODS can be used for detailed storage of data and used for BEx reporting. It exists between PSA and InfoCubes.

Answer : B

Explanation

InfoCubes doesn't contain a key.

InfoCubes contain star schema structure.

Infocube contains refined data and not detailed data.

An InfoCube can contain two or more operational data stores.

Q 10 - Which of the following is used for dividing table on row or column based and is used for report performance enhancement?

A - Partitioning

B - Reconstruction

C - Indexing

D - Roll up

Answer : A

Explanation

Partioning is defined as dividing table based on available fields and it is easier to perform a search in smaller tables and hence reporting performance is enhanced.

Q 11 - In an Operational Data store, how many number of maximum keys an object can have?

A - 8

B - 16

C - 24

D - 32

Answer : B

Q 12 - When you upload the same data again in an Operational data store in overwrite mode, it creates new entries in change log.

A - True

B - False

Answer : B

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 B
2 C
3 C
4 A
5 A
6 D
7 A
8 B
9 B
10 A
11 B
12 B

sap_bw_questions_answers.htm

Advertisements
E-Books Store