SAP Basis Mock Test


Advertisements


This section presents you various set of Mock Tests related to SAP Basis. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP Basis Mock Test I

Answer : C

Explanation

Transport and Batch job Administrator −

  • Managing batch job scheduling and replication
  • Manage SAP Control access in system landscape

Q 3 - Which of the following Transaction code is used to send messages to users who are logged in and new users logging to the client?

A - SM01

B - SM02

C - SM04

D - SM13

E - SM37

Answer : B

Explanation

SM02

To send messages to users who are logged in and new users logging to the client

Q 4 - Which of the following Transaction Code is used to monitor the status of the jobs that are created by a user and for specific dates?

A - SM01

B - SM02

C - SM04

D - SM13

E - SM37

Answer : E

Explanation

SM37

To monitor the status of the jobs that are created by a user and for specific dates.

Q 5 - Which of the following version of SAP GUI contains SAP Blue Crystal is a new visual design theme which succeeds Corbu?

A - SAP GUI 7.4

B - SAP GUI 7.3

C - SAP GUI 7.2

D - SAP GUI 7.0

Answer : A

Explanation

SAP GUI 7.4 latest version for Windows has been released in October, 2014 and support various features like- it is by default installed with NWBC 5.0 and SAP GUI and GUI shortcuts are launched through NWBC.

Blue Crystal Design

SAP Blue Crystal is a new visual design theme which succeeds Corbu. It provides a consistent design that allows users to seamlessly experience SAP GUI and NWBC elements. It is the standard theme of Fiori applications and comes with a new color palette and icons which are better scalable.

Q 6 - In SAP system, you can set up a SAP system with a single instance with only one CCMS or you can configure a system with two or more separate instances in client/server environment?

A - True

B - False

Answer : A

Q 7 - In SAP system architecture, which of the following layer communicates with the application server to perform all the processing and which is known as brains of an SAP system?

A - Application Server Layer

B - Presentation Layer

C - Database Layer

D - None of these

Answer : B

Explanation

Presentation layer communicates with the application server to perform all the processing and which is known as brains of an SAP system.

At Presentation layer you consist of different components for ABAP and JAVA that enables the communication and processing of data in SAP system.

Q 8 - Which of the following is known as open technology software component that provides you a platform to run critical business applications and integration between people, processes and information?

A - SAP Business Warehouse

B - SAP NetWeaver

C - SAP Fiori Apps

D - SAP Data Services

Answer : B

Explanation

SAP NetWeaver is known as open technology software component that provides you a platform to run critical business applications and integration between people, processes and information. It allows the composition, provisioning, and management of SAP and non-SAP applications across a heterogeneous software environment.

Q 9 - Which of the following component of NW architecture is used to distribute the user request to different work processes. If all the work processes are busy, requests are stored in queue?

A - SAP Gateway

B - Dispatcher

C - Work Processes

D - ICM

Answer : B

Q 10 - In SAP system, you can create multiple clients on a single instance. It also provides data security as one user will client can’t see data of other user and also there is no need to install the software again?

A - True

B - False

Answer : A

Q 11 - Which of the following default client is known as SAP Reference client?

A - 000

B - 001

C - 066

D - 800

Answer : A

Explanation

000 This is called master client and is available when you install R/3 system.

Q 12 - Which of the following default client in SAP system is used for diagnostic scans and monitoring service in SAP system?

A - 000

B - 001

C - 066

D - 800

Answer : C

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 E
2 C
3 B
4 E
5 A
6 A
7 B
8 B
9 B
10 A
11 A
12 C

sap_basis_questions_answers.htm

Advertisements
E-Books Store