Finding a Unit Price Online Quiz


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Finding a Unit Price. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - If you buy 6 bags of bananas for $33.72, find the unit price of a bag of bananas.

Answer : B

Explanation

Step 1:

Price of 6 bags of bananas = $33.72

Step 2:

Unit price of a bag of bananas = $\frac{33.72}{6}$ = $$5.62$

Q 2 - If a pet store sells 8 mice for $13.20, what is the unit price of a mouse?

Answer : D

Explanation

Step 1:

Price of 8 mice = $13.20

Step 2:

Unit price of a mouse = $\frac{13.20}{8}$ = $$1.65$

Q 3 - If a video game store sells 6 old games for $68.70, find the unit price of a video game.

Answer : A

Explanation

Step 1:

Price of 6 old video games = $68.70

Step 2:

Unit price of a game = $\frac{68.70}{6}$ = $$11.45$

Q 4 - If Sheena buys 5 bags of apples for $12.25, what is the unit price of bag of apples?

Answer : C

Explanation

Step 1:

Price of 5 bags of apples = $12.25

Step 2:

Unit price of a bag of apples = $\frac{12.25}{5}$ = $$2.45$

Q 5 - If a supermarket sells 5 bags of grapes for $16.60, what is the unit price of a bag of grapes?

Answer : B

Explanation

Step 1:

Price of 5 bags of grapes = $16.60

Step 2:

Unit price of a bag of bananas = $\frac{16.60}{5}$ = $$3.32$

Q 6 - If you can buy 8 books for $42.80 online, find the unit price of a book.

Answer : A

Explanation

Step 1:

Price of 8 books = $42.80

Step 2:

Unit price of a book = $\frac{42.80}{8}$ = $$5.35$

Q 7 - If you can buy 4 pounds of meat for $34.80, find the unit price of meat.

Answer : D

Explanation

Step 1:

Price of 4 pounds of meat = $34.80

Step 2:

Unit price of a bag of bananas = $\frac{34.80}{4}$ = $$8.70$

Q 8 - If you can buy 5 bags of peaches for $28.40, find the unit price of a bag of peaches.

Answer : B

Explanation

Step 1:

Price of 5 bags of peaches = $28.40

Step 2:

Unit price of a bag of peaches = $\frac{28.40}{5}$ = $$5.68$

Q 9 - If at a toy store, 2 board games cost $15.80, what is the unit price of a board game?

Answer : C

Explanation

Step 1:

Price of 2 board games = $15.80

Step 2:

Unit price of a board game = $\frac{15.80}{2}$ = $$7.9$

Q 10 - If a supermarket sells 4 packs of dates for $14.24, what is the unit price of a bag of grapes?

Answer : D

Explanation

Step 1:

Price of 4 packs of dates = $14.24

Step 2:

Unit price of a pack of dates = $\frac{14.24}{4}$ = $$3.56$

finding_unit_price.htm
Advertisements