QTP Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to QTP Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of these checkpoints does not require the test to be in recording mode?.

  1. Standard checkpoint

  2. Database checkpoint

  3. XML checkpoint

  4. Page checkpoint

  5. Bitmap Checkpoint

A - (1) and (2) only

B - (1) (2) and (4) Only

C - (2) and (3) Only

D - All (1) (2) (3) and (4)

Answer : C

Explanation

You can insert database and xml checkpoint without being in recording mode.

Q 2 - You can copy and paste OR drag-drop steps to move the steps to a different location in Keyword view.

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

Copy paste and drag drop steps can be done to move steps to a different location in Keyword view.

Q 3 - A comment in Expert view can begin with ... so that it can be seen at comments tab in To Do pane.

  1. 'To Do

  2. 'to-do

  3. 'todo

  4. only a single quote ( ' )

A - (1) (2) and (3) only

B - (3) Only

C - (1) (2) and (3) Only

D - All (1) (2) (3) and (4)

Answer : C

Explanation

You can view a comment in comments tab by adding To Do, todo or to-do after single quote.

Q 4 - Which object repository type is created by default ?

  1. shared

  2. reusable

  3. local

  4. global

A - (1) (2) and (3) only

B - (3) Only

C - (1) and(3) Only

D - All (1) (2) (3) and (4)

Answer : B

Explanation

Local object repository is created by default and carries the extension .bdb.

Q 5 - What can you do using the To Do pane? (Select two.)

  1. Assign tasks to others.

  2. Mark a task as In progress.

  3. View TODO comments existing in the current test recovery scenarios.

  4. Export TODO comments to comma-separated values or XML format.

  5. View TODO comments existing in the current test checkpoints.

A - (1) and (2) only

B - (3) and (4) Only

C - (4) and (5) Only

D - (1) and (4) Only

Answer : D

Explanation

Once can do : Assign tasks to others, Export TODO comments to comma-separated values or XML format.

Q 6 -If you need to add the steps or update the object repository while running your test, which run mode can be used?

A - Normal Run mode

B - Maintenance Run mode

C - Update Run mode

D - Debug mode

Answer : B

Explanation

Maintenance Run mode can be used to repair your test during run session.

Q 7 - If you have not saved your test with active screen files and later you want to edit your test using active screen options. How can you regenerate the active screen information?

A - you can not edit it now, test should be re-designed.

B - performing the maintenance run.

C - performing the update run.

D - Saving the active screens resources with test.

Answer : C

Explanation

Active screen can be regenerated by performing the update run.

Q 8 - When you set the path of your application at 'Record and Run Setting' to automatically open the application on recording, what is the statement that gets added in expert view for this step of opening application?

A - SystemUtil.Run

B - ExecuteFile

C - InvokeApplication

D - QTP does not add a statement for this statement.

Answer : D

Explanation

When you specify an application to open using the Record and Run Settings dialog box, QuickTest does not add a SystemUtil.Run or any other statement to your test.

Q 9 - Which objectRepositoryUtil method is used to add an object to the object repository?

A - Load

B - GetObject

C - AddObject

D - Add

Answer : C

Explanation

You can add an object to Object Repository using the ObjectRepositoryUtil method AddObject.

Q 10 - A Test "DemoApp" has been set to run on row 1-9 in Test Settings Dialog Box. The "Action call properties" for action "login" use the default configuration and the "login" action datasheet has 6 rows in it. How may iteration will the test run if it has 20 rows in the global data sheet?

A - 120

B - 54

C - 180

D - 9

Answer : D

Explanation

Test Settings dialog box controls the global data sheet so it will run 9 rows of global data sheet. By default action call properties runs for the first row in data table., so it will run 1 rows. In all 9*1 = 9 iterations will run.

qtp_questions_answers.htm
Advertisements