GWT Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to GWT. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following is not a mandatory component of GWT application?

A - Module descriptors

B - Public resources

C - Server-side code

D - Client-side code

Answer : C

Explaination

Server-side code is a optional part of a GWT application.

Q 3 - What is the default style name of any GWT widget?

A - gwt-<classname>

B - <classname>-style

C - style-<classname>

D - css-<classname>

Answer : A

Explaination

By default, the class name for each component is gwt-<classname>. For example, the Button widget has a default style of gwt-Button and similar way TextBox widgest has a default style of gwt-TextBox.

Q 5 - Which of the following gwt widget displays an image at a given URL?

A - Label

B - HTML

C - Image

D - Anchor

Answer : C

Explaination

Image widget displays an image at a given URL.

Q 6 - Which of the following gwt widget represents a view of a tree?

A - Tree

B - MenuBar

C - CellTree

D - CellList

Answer : C

Explaination

CellTree widget represents a view of a tree. This widget will only work in standards mode, which requires that the HTML page in which it is run have an explicit <!DOCTYPE> declaration.

Q 7 - Which of the following panel arranges two widgets in a single vertical column and allows the user to interactively change the proportion of the hight dedicated to each of the two widgets?

A - HorizontalSplitPanel

B - VerticalSplitPanel

C - HorizontalPanel

D - VerticalPanel

Answer : B

Explaination

VerticalSplitPanel widget represents a A panel that arranges two widgets in a single vertical column and allows the user to interactively change the proportion of the height dedicated to each of the two widgets. Widgets contained within a VertialSplitPanel will be automatically decorated with scrollbars when necessary.

Q 8 - Which of the following panel lays its child widgets out 'docked' at its outer edges, and allows its last widget to take up the remaining space in its center?

A - DeckPanel

B - DockPanel

C - HTMLPanel

D - SimplePanel

Answer : B

Explaination

DockPanel widget represents a panel that lays its child widgets out 'docked' at its outer edges, and allows its last widget to take up the remaining space in its center.

Q 9 - Which of the following interface a java data object should implement so that it can be transferred over the wire in GWT RPC?

A - isSerializable

B - isTransferrable

C - isWirable

D - wirable

Answer : A

Explaination

A java data object should implement isSerializable interface so that it can be transferred over the wire in GWT RPC.

Q 10 - Which of the following internationalization technique uses standard Java properties files to store translated strings and parameterized messages, and strongly-typed Java interfaces are created to retrieve their values?

A - Static String Internationalization

B - Dynamic String Internationalization

C - Localizable Interface

D - None of the above.

Answer : A

Explaination

Static String Internationalization is most prevalent and requires very little overhead at runtime; is a very efficient technique for translating both constant and parameterized strings;simplest to implement. Static string internationalization uses standard Java properties files to store translated strings and parameterized messages, and strongly-typed Java interfaces are created to retrieve their values.

gwt_questions_answers.htm
Advertisements