Current Affairs June 2020 - Online Quiz


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs June 2020. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - ____________ was voted India's greatest Test batsman in the last 50 years in a poll conducted by Wisden India.

A - Rohit Sharma

B - Rahul Dravid

C - Sachin Tendulkar

D - Kapil Dev

Answer : B

Q 2 - Russias Energia planned to take first tourist on space walk in ___.

A - 2030

B - 2020

C - 2023

D - 2025

Answer : C

Q 3 - ____________ became first Indian Company to be valued at USD 150 Billion.

A - Bharti airtel

B - Reliance Industries Limited

C - TCS

D - None

Answer : B

Q 5 - World Bank predicted Bangladesh growth rate to decline to ______.

A - 1.6%

B - 2.6%

C - 3.6%

D - 4%

Answer : A

Q 6 - G20 countries pledged _____USD to fight COVID-19.

A - 21 million

B - 2 billion

C - 21 billion

D - 24 billion

Answer : C

Q 7 - ________ will start receiving zero tariff facility on 97% of its goods exported to China under the Duty Free Quota Free (DFQF) scheme of WTO.

A - Nepal

B - Bangladesh

C - Mexico

D - Japan

Answer : B

Q 8 - _________ topped the Mercers 2020 Cost of Living Survey 2020.

A - Tokyo

B - Zurich

C - Ashgabat, Turkmenistan

D - Hong Kong

Answer : D

Q 9 - ________ was honored with the Medal of the Order of Australia.

A - Abhinav Bindra

B - Kiran Mazumdar Shaw

C - Kathy Sullivan

D - Shobha Sekhar

Answer : D

Q 10 - __________ has been appointed as the next Ambassador of India to the Philippines.

A - Imtaiyazur Rahman

B - KK Venugopal

C - Anil Valluri

D - Shambhu S Kumaran

Answer : D

Advertisements