- Bootstrap - Home
- Bootstrap - Overview
- Bootstrap - Environment Setup
- Bootstrap - RTL
- Bootstrap - CSS Variables
- Bootstrap - Color Modes
- Bootstrap - Breakpoints
- Bootstrap - Containers
- Bootstrap - Grid System
- Bootstrap - Columns
- Bootstrap - Gutters
- Bootstrap - Utilities
- Bootstrap - CSS Grid
- Bootstrap Content
- Bootstrap - Reboot
- Bootstrap - Typography
- Bootstrap - Images
- Bootstrap - Tables
- Bootstrap - Figures
- Bootstrap Components
- Bootstrap - Accordion
- Bootstrap - Alerts
- Bootstrap - Badges
- Bootstrap - Breadcrumb
- Bootstrap - Buttons
- Bootstrap - Button Groups
- Bootstrap - Cards
- Bootstrap - Carousel
- Bootstrap - Close button
- Bootstrap - Collapse
- Bootstrap - Dropdowns
- Bootstrap - List Group
- Bootstrap - Modal
- Bootstrap - Navbars
- Bootstrap - Navs & tabs
- Bootstrap - Offcanvas
- Bootstrap - Pagination
- Bootstrap - Placeholders
- Bootstrap - Popovers
- Bootstrap - Progress
- Bootstrap - Scrollspy
- Bootstrap - Spinners
- Bootstrap - Toasts
- Bootstrap - Tooltips
- Bootstrap Forms
- Bootstrap - Forms
- Bootstrap - Form Control
- Bootstrap - Select
- Bootstrap - Checks & radios
- Bootstrap - Range
- Bootstrap - Input Groups
- Bootstrap - Floating Labels
- Bootstrap - Layout
- Bootstrap - Validation
- Bootstrap Helpers
- Bootstrap - Clearfix
- Bootstrap - Color & background
- Bootstrap - Colored Links
- Bootstrap - Focus Ring
- Bootstrap - Icon Link
- Bootstrap - Position
- Bootstrap - Ratio
- Bootstrap - Stacks
- Bootstrap - Stretched link
- Bootstrap - Text Truncation
- Bootstrap - Vertical Rule
- Bootstrap - Visually Hidden
- Bootstrap Utilities
- Bootstrap - Backgrounds
- Bootstrap - Borders
- Bootstrap - Colors
- Bootstrap - Display
- Bootstrap - Flex
- Bootstrap - Floats
- Bootstrap - Interactions
- Bootstrap - Link
- Bootstrap - Object Fit
- Bootstrap - Opacity
- Bootstrap - Overflow
- Bootstrap - Position
- Bootstrap - Shadows
- Bootstrap - Sizing
- Bootstrap - Spacing
- Bootstrap - Text
- Bootstrap - Vertical Align
- Bootstrap - Visibility
- Bootstrap Demos
- Bootstrap - Grid Demo
- Bootstrap - Buttons Demo
- Bootstrap - Navigation Demo
- Bootstrap - Blog Demo
- Bootstrap - Slider Demo
- Bootstrap - Carousel Demo
- Bootstrap - Headers Demo
- Bootstrap - Footers Demo
- Bootstrap - Heroes Demo
- Bootstrap - Featured Demo
- Bootstrap - Sidebars Demo
- Bootstrap - Dropdowns Demo
- Bootstrap - List groups Demo
- Bootstrap - Modals Demo
- Bootstrap - Badges Demo
- Bootstrap - Breadcrumbs Demo
- Bootstrap - Jumbotrons Demo
- Bootstrap-Sticky footer Demo
- Bootstrap-Album Demo
- Bootstrap-Sign In Demo
- Bootstrap-Pricing Demo
- Bootstrap-Checkout Demo
- Bootstrap-Product Demo
- Bootstrap-Cover Demo
- Bootstrap-Dashboard Demo
- Bootstrap-Sticky footer navbar Demo
- Bootstrap-Masonry Demo
- Bootstrap-Starter template Demo
- Bootstrap-Album RTL Demo
- Bootstrap-Checkout RTL Demo
- Bootstrap-Carousel RTL Demo
- Bootstrap-Blog RTL Demo
- Bootstrap-Dashboard RTL Demo
Bootstrap - Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Bootstrap Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Which of the following is correct about Bootstrap Grid System?
Answer : D
Explanation
All of the above options are correct.
Q 2 - Which of the following class styles a table with borders surrounding every element and rounded corners around the entire table?
Answer : C
Explanation
By adding the .table-bordered class, you will get borders surrounding every element and rounded corners around the entire table.
Q 3 - Which of the following bootstrap style of button creates a default/ standard button?
Answer : A
Explanation
.btn − Default/ Standard button.
Q 4 - Which of the following bootstrap style is used for a basic button group?
Answer : A
Explanation
.btn-group − This class is used for a basic button group. Wrap a series of buttons with class .btn in .btn-group.
Q 5 - Which of the following bootstrap styles are used to add a dropdown to a tab?
B - .nav, .nav-tabs, dropdown-.menu
Answer : B
Explanation
To add dropdowns to tab: Start with a basic unordered list with the base class of .nav; Add the class .nav-tabs.; Now add an unordered list with a .dropdown-menu class.
Q 6 - Which of the following bootstrap style is to be used if you want to create a .navbar that scrolls with the page?
Answer : A
Explanation
To create a .navbar that scrolls with the page, add the ..navbar-static-top class. This class does not require adding the padding to the <body>.
Q 7 - Which of the following bootstrap style can be used to align .pager buttons?
A - .pager-previous, .pager-next
Answer : B
Explanation
.previous, .next − Use class .previous to left align and .next to right-align the links.
Q 8 - Which of the following is correct about data-backdrop Data attribute of Modal Plugin?
B - It closes the modal when escape key is pressed; set to false to disable.
Answer : A
Explanation
data-backdrop − Specify static for a backdrop, if you don't want the modal to be closed when the user clicks outside of the modal.
Q 9 - Which of the following is correct about data-html Data attribute of Tooltip Plugin?
A - Applies a CSS fade transition to the tooltip.
C - Specifies how to position the tooltip (i.e., top|bottom|left|right|auto).
Answer : B
Explanation
data-html − Inserts HTML into the tooltip. If false, jQuery's text method will be used to insert content into the dom. Use text if you're worried about XSS attacks.
Q 10 - Which of the following is correct about data-animation Data attribute of Popover Plugin?
A - Applies a CSS fade transition to the popover.
C - Specifies how to position the popover (i.e., top|bottom|left|right|auto).
Answer : A
Explanation
data-animation − Applies a CSS fade transition to the popover.