Solving a One-Step Linear Equation Problem Type 1 Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Solving a One-Step Linear Equation Problem Type 1. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Solve the following one-step linear equation.

6 = q − 5

A - 1

B - 1.2

C - 30

D - 11

Answer : D

Explanation

Step 1:

6 = q − 5

Adding 5 to both sides

Step 2:

6 + 5 = q – 5 + 5

So, q = 11

Q 2 - Solve the following one-step linear equation.

9 = k + 5

A - 4

B - 1.8

C - 14

D - 45

Answer : A

Explanation

Step 1:

9 = k + 5

Subtracting 5 from both sides

Step 2:

9 – 5 = k + 5 – 5

So, k = 4

Q 3 - Solve the following one-step linear equation.

t + 2 = 13

A - 6.5

B - 11

C - 15

D - 26

Answer : B

Explanation

Step 1:

t + 2 = 13

Subtracting 2 from both sides

Step 2:

t + 2 – 2 =13 – 2 = 11

So, t = 11

Q 4 - Solve the following one-step linear equation.

w – 6 = 8

A - 2

B - 1.14

C - 14

D - 48

Answer : C

Explanation

Step 1:

w – 6 = 8

Adding 6 to both sides

Step 2:

w – 6 + 6 = 8 + 6 = 14

So, w = 14

Q 5 - Solve the following one-step linear equation.

x + 5 = 13

A - 2.6

B - 18

C - 8

D - 65

Answer : C

Explanation

Step 1:

x + 5 = 13

Subtracting 5 from both sides

Step 2:

x + 5 – 5 = 13 – 5 = 8

So, x = 8

Q 6 - Solve the following one-step linear equation.

3 + x = 7

A - 2.33

B - 4

C - 10

D - 21

Answer : B

Explanation

Step 1:

3 + x = 7

Subtracting 3 from both sides

Step 2:

3 + x – 3 = 7 – 3 = 4

So, x = 4

Q 7 - Solve the following one-step linear equation.

9 + p = 16

A - 7

B - 1.77

C - 25

D - 144

Answer : A

Explanation

Step 1:

9 + p = 16

Subtracting 9 from both sides

Step 2:

9 + p – 9 = 16 – 9 = 7

So, p = 7

Q 8 - Solve the following one-step linear equation.

11 – m = 6

A - 66

B - 1.83

C - 17

D - 5

Answer : D

Explanation

Step 1:

11 – m = 6

Subtracting 11 from sides

Step 2:

11 – m – 11 = 6 – 11 = −5

− m = −5

Step 3:

Changing signs on both sides of equation

So, m = 5

Q 9 - Solve the following one-step linear equation.

8 + z = 19

A - 152

B - 2.37

C - 11

D - 27

Answer : C

Explanation

Step 1:

8 + z = 19

Subtracting 8 from both sides

Step 2:

8 + z – 8 = 19 – 8 = 11

So, z = 11

Q 10 - Solve the following one-step linear equation.

12 – y = 8

A - 1.5

B - 4

C - 20

D - 96

Answer : B

Explanation

Step 1:

12 – y = 8

Subtracting 12 from both sides

Step 2:

12 – y – 12 = 8 – 12 = − 4

− y = −4

Step 3:

Changing signs on both sides of equation

So, y = 4

solving_one_step_linear_equation_problem_type1.htm
Advertisements