Additive Property of Equality With Whole Numbers Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Additive Property of Equality With Whole Numbers. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Solve the following linear equation using additive property of equality.

x + 9 = 11

A - 1

B - 2

C - 3

D - 4

Answer : B

Explanation

Step 1:

x + 9 = 11.

Using additive property of equality, add (−9) to both sides

Step 2:

x + 9 + (−9) = 11 + (−9);

So, x = 2

Q 2 - Solve the following linear equation using additive property of equality.

w – 8 = 2

A - 8

B - 9

C - 10

D - 11

Answer : C

Explanation

Step 1:

w – 8 = 2;

Using additive property of equality add 8 to both sides

Step 2:

w – 8 + 8 = 2 + 8 = 10

So, w = 10

Q 3 - Solve the following linear equation using additive property of equality.

12 – y = 7

A - 5

B - 6

C - 7

D - 8

Answer : A

Explanation

Step 1:

12 – y = 7;

Using additive property of equality add (−12) to both sides

Step 2:

12 – y + (−12) = 7 + (−12) = − 5

− y = − 5

So, y = 5

Q 4 - Solve the following linear equation using additive property of equality.

t + 4 = 8

A - 1

B - 2

C - 3

D - 4

Answer : D

Explanation

Step 1:

t + 4 = 8;

Using additive property of equality, add (−4) to both sides

Step 2:

t + 4 + (−4) = 8 + (−4)

So, t = 4

Q 5 - Solve the following linear equation using additive property of equality.

w – 8 = 6

A - 13

B - 14

C - 15

D - 16

Answer : B

Explanation

Step 1:

w – 8 = 6;

Using additive property of equality, add (8) to both sides

Step 2:

w – 8 + 8 = 6 + 8 = 14

So, w = 14

Q 6 - Solve the following linear equation using additive property of equality.

7 + z = 20

A - 11

B - 12

C - 13

D - 14

Answer : C

Explanation

Step 1:

7 + z = 20;

Using additive property of equality, add (−7) to both sides

Step 2:

7 + z + (−7) = 20 + (−7) = 13

So, z = 13

Q 7 - Solve the following linear equation using additive property of equality.

7 + y = 13

A - 6

B - 7

C - 8

D - 9

Answer : A

Explanation

Step 1:

7 + y = 13;

Using additive property of equality, add (−7) to both sides

Step 2:

7 + y + (−7) = 13 + (−7) = 6

So, y = 6

Q 8 - Solve the following linear equation using additive property of equality.

7 = q − 8

A - 12

B - 13

C - 14

D - 15

Answer : D

Explanation

Step 1:

7 = q – 8;

Using additive property of equality, add (8) to both sides

Step 2:

7 + 8 = q – 8 + 8 = q

So, q = 15

Q 9 - Solve the following linear equation using additive property of equality.

5 + x = 16

A - 9

B - 10

C - 11

D - 12

Answer : C

Explanation

Step 1:

5 + x = 16;

Using additive property of equality, add (−5) to both sides

Step 2:

5 + x + (−5) = 16 + (−5) = 11

So, x = 11

Q 10 - Solve the following linear equation using additive property of equality.

10 + p = 18

A - 7

B - 8

C - 9

D - 10

Answer : B

Explanation

Step 1:

10 + p = 18;

Using additive property of equality, add (−10) to both sides

Step 2:

10 + p + (−10) = 18 + (−10) = 8

So, p = 8

additive_property_of_equality_with_whole_numbers.htm
Advertisements