Multiplicative Property of Equality With Whole Numbers Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Multiplicative Property of Equality With Whole Numbers. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Solve the following linear equation with multiplication property of equality.

12d = 72

A - 3

B - 4

C - 5

D - 6

Answer : D

Explanation

Step 1:

12d = 72;

Using the multiplicative property of equality,

multiply both sides of equation by (1/12)

Step 2:

12d × ($\frac{1}{12}$) = 72 × ($\frac{1}{12}$)

So, d = 6

Q 2 - Solve the following linear equation with multiplication property of equality.

y ÷ 4 = 8

A - 2

B - 4

C - 32

D - 48

Answer : C

Explanation

Step 1:

y ÷ 4 = 8

Using the multiplicative property of equality,

multiply both sides of equation by (4)

Step 2:

$\frac{y}{4}$ × 4 = 8 × 4 = 32

So, y = 32

Q 3 - Solve the following linear equation with multiplication property of equality.

11k = 165

A - 15

B - 16

C - 154

D - 176

Answer : A

Explanation

Step 1:

11k = 165

Using the multiplicative property of equality,

multiply both sides of equation by ($\frac{1}{11}$)

Step 2:

11k × ($\frac{1}{11}$) = 165 × ($\frac{1}{11}$)

So, k = 15

Q 4 - Solve the following linear equation with multiplication property of equality

14t = 98

A - 6

B - 7

C - 8

D - 9

Answer : B

Explanation

Step 1:

14t = 98

Using the multiplicative property of equality,

multiply both sides of equation by ($\frac{1}{14}$)

Step 2:

14t × ($\frac{1}{14}$) = 98 × ($\frac{1}{14}$)

So, t = 7

Q 5 - Solve the following linear equation with multiplication property of equality.

n ÷ 8 = 6

A - 2

B - 40

C - 48

D - 56

Answer : C

Explanation

Step 1:

n ÷ 8 = 6

Using the multiplicative property of equality,

multiply both sides of equation by 8

Step 2:

$\frac{n}{8}$ × 8 = 6 × 8 = 48

So, n = 48

Q 6 - Solve the following linear equation with multiplication property of equality.

s ÷ 5 = 9

A - 4

B - 1.8

C - 36

D - 45

Answer : D

Explanation

Step 1:

s ÷ 5 = 9

Using the multiplicative property of equality,

multiply both sides of equation by 5

Step 2:

$\frac{s}{5}$ × 5 = 9 × 5 = 45

So, s = 45

Q 7 - Solve the following linear equation with multiplication property of equality.

16t = 64

A - 4

B - 5

C - 6

D - 7

Answer : A

Explanation

Step 1:

16t = 64

Using the multiplicative property of equality,

multiply both sides of equation by ($\frac{1}{16}$)

Step 2:

16t × ($\frac{1}{16}$) = 64 × ($\frac{1}{16}$) = 4

So, t = 4

Q 8 - Solve the following linear equation with multiplication property of equality.

13r = 104

A - 7

B - 8

C - 9

D - 12

Answer : B

Explanation

Step 1:

13r = 104

Using the multiplicative property of equality,

multiply both sides of equation by ($\frac{1}{13}$)

Step 2:

13r × ($\frac{1}{13}$) = 104 × ($\frac{1}{13}$)

So, r = 8

Q 9 - Solve the following linear equation with multiplication property of equality.

7q = 56

A - 6

B - 63

C - 8

D - 49

Answer : C

Explanation

Step 1:

7q = 56

Using the multiplicative property of equality,

multiply both sides of equation by ($\frac{1}{7}$)

Step 2:

7q × ($\frac{1}{7}$) = 56 × ($\frac{1}{7}$)

So, q = 8

Q 10 - Solve the following linear equation with multiplication property of equality.

9m = 36

A - 1/4

B - 27

C - 45

D - 4

Answer : D

Explanation

Step 1:

9m = 36

Using the multiplicative property of equality,

multiply both sides of equation by ($\frac{1}{9}$)

Step 2:

9m × ($\frac{1}{9}$) = 36 × ($\frac{1}{9}$)

So, m = 4

multiplicative_property_of_equality_with_whole_numbers.htm
Advertisements