Solving an Equation With Multiplication or Division Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Solving an Equation With Multiplication or Division. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Solve the following linear equation with multiplication or division.

13r = 91

A - 7

B - 8

C - 9

D - 11

Answer : A

Explanation

Step 1:

13r = 91

Dividing both sides with 13

Step 2:

$\frac{13r}{13}$ = $\frac{91}{13}$

So, r = 7

Q 2 - Solve the following linear equation with multiplication or division.

6m = 48

A - 6

B - 7

C - 8

D - 9

Answer : C

Explanation

Step 1:

6m = 48

Dividing both sides with 6

Step 2:

w = $\frac{6m}{6}$ = $\frac{48}{6}$ = 8

So, m = 8

Q 3 - Solve the following linear equation with multiplication or division.

11k = 132

A - 11

B - 12

C - 13

D - 14

Answer : B

Explanation

Step 1:

11k = 132

Dividing both sides with 11

Step 2:

$\frac{11k}{11}$ = $\frac{132}{11}$ = 12

So, k = 12

Q 4 - Solve the following linear equation with multiplication or division.

9p = 117

A - 10

B - 11

C - 12

D - 13

Answer : D

Explanation

Step 1:

9p = 117

Dividing both sides by 9

Step 2:

$\frac{9p}{9}$ = $\frac{117}{9}$ = 13

So, p = 13

Q 5 - Solve the following linear equation with multiplication or division.

9q = 81

A - 8

B - 9

C - 10

D - 11

Answer : B

Explanation

Step 1:

9q = 81

Dividing both sides by 9

Step 2:

$\frac{9q}{9}$ = $\frac{81}{9}$ = 9

So, q = 9

Q 6 - Solve the following linear equation with multiplication or division.

8w = 56

A - 7

B - 8

C - 9

D - 6

Answer : A

Explanation

Step 1:

8w = 56

Dividing both sides by 8

Step 2:

$\frac{8w}{8}$ = $\frac{56}{8}$ = 7

So, w = 7

Q 7 - Solve the following linear equation with multiplication or division.

y ÷ 3 = 3

A - 7

B - 8

C - 9

D - 12

Answer : C

Explanation

Step 1:

y ÷ 3 = 3

Multiplying both sides with 3

Step 2:

$\frac{y}{3}$ x 3 = 3 x 3 = 9

So, y = 9

Q 8 - Solve the following linear equation with multiplication or division.

s ÷ 6 = 3

A - 12

B - 15

C - 16

D - 18

Answer : D

Explanation

Step 1:

s ÷ 6 = 3

Multiplying both sides with 6

Step 2:

$\frac{s}{6}$ × 6 = 3 × 6 = 18

So, s = 18

Q 9 - Solve the following linear equation with multiplication or division.

5t = 85

A - 15

B - 17

C - 18

D - 19

Answer : B

Explanation

Step 1:

5t = 85

Dividing both sides by 5

Step 2:

$\frac{5t}{5}$ = $\frac{85}{5}$ = 17

So, t = 17

Q 10 - Solve the following linear equation with multiplication or division.

n ÷ 4 = 5

A - 20

B - 16

C - 15

D - 12

Answer : A

Explanation

Step 1:

n ÷ 4 = 5

Multiplying both sides by 4 we get

Step 2:

$\frac{n}{4}$ × 4 = 5 × 4 = 20

So, n = 20

solving_equation_with_multiplication_or_division.htm
Advertisements