SAP SRM Mock Test


Advertisements


This section presents you various set of Mock Tests related to SAP SRM. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP SRM Mock Test I

Q 2 - Using which of the following function of SAP SRM, you can perform approval for Purchase Orders and allows organizations to perform good requisition easy and simple?

A - Searching

B - Purchase Order

C - Work Flow

D - Copying and Delete

Answer : C

Explanation

Workflow

In SAP SRM, you can perform easy approvals of PO’s allows organization to perform goods requisition easy and simple.

Q 4 - Which of the following component of SRM application can be used to create and process requests for bids, bidders can submit bids and other functions in RFx?

A - SAP Supplier Relationship Management Server

B - SAP SRM Bidding Engine

C - SAP NetWeaver Enterprise Portal

D - Live Auction Cockpit Server

Answer : B

Explanation

SAP Bidding engine can be used to create and process requests for bids, bidders can submit bids and other functions in RFx.

Bidding engine defines the rules for bidding and bidders can use it to submit bids in the system.

Q 5 - When there is no operational backend system for material management and there exists only financial accounting systems in landscape and you want to move all procurement activities in SAP SRM system and to decrease the work load on the backend procurement system, which of the following deployment scenario is preferred?

A - Classic Scenario

B - Extended Classic

C - Standalone

D - Decoupled

Answer : C

Explanation

In a standalone deployment model, all the procurement processing is performed in SAP SRM system and back end accounting system is used for invoice financial processing.

In a Standalone scenario, purchase order management, shopping cart and goods receipt and invoices are processed in SRM system.

This scenario is suggested for the following customers −

When there is no operational backend system for material management and there exists only financial accounting systems in landscape.

When you want to move all procurement activities in SAP SRM system and hence allow companies to decrease the work load on the backend procurement system by transferring buyers which are interested to procure from selected options.

It is recommended for customers who want to maintain only minimal product data and only rely on supplier catalogs.

Q 6 - Which of the following provides user with an option of real time bidding, real time monitoring and reverse auction options?

A - SAP NetWeaver Enterprise Portal

B - SRM Bidding Engine

C - Live Auction Cockpit Server

D - Online Transaction Processing System

Answer : C

Explanation

LAC web presentation server is a J2ee based software application. This provides user with an option of real time bidding, real time monitoring and reverse auction options.

Q 7 - Consider a customer who wants to use the standalone model for certain indirect materials and routine services, the classic scenario for stock materials to utilize inventory and planning capabilities of backend materials management system, the extended classic scenario to perform effective supplier management to provide response for PO’s. This type of deployment is known as?

A - Extended Classic

B - Decoupled

C - Hybrid

D - All of the above

Answer : B

Explanation

When you use all the three scenarios parallel, this is called decoupled scenario. When a customers want to utilize all the functionalities of each components, SAP SRM allows to use all the above scenarios in parallel.

Q 8 - In SAP Supplier Relationship Management, all the stake holders are known as?

A - Partners

B - Buyers

C - Sellers

D - Contractors

Answer : A

Q 9 - Which of the following is an example of Partner Function?

A - Supplier

B - Invoicing Party

C - Customer

D - All of the above

Answer : B

Q 10 - You can’t make changes to central contracts which are marked as completed?

A - True

B - False

Answer : A

Q 11 - Which of the following contract type contains header data and conditions and you can’t put line items and cannot be distributed to a catalog?

A - Basic Contract

B - Vendor Contract

C - Central Contract

D - All of these

Answer : A

Explanation

Now if you define a contract as basic contract, it only contains header data and conditions and you can’t put line items and cannot be distributed to a catalog.

Q 12 - Which of the following is not a valid contract status for a Central contract?

A - Awaiting Approval

B - In Process

C - Failed

D - Completed

E - Deleted

Answer : C

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 C
2 C
3 D
4 B
5 C
6 C
7 B
8 A
9 B
10 A
11 A
12 C

sap_srm_questions_answers.htm

Advertisements
E-Books Store