OBIEE Mock Test


Advertisements


This section presents you various set of Mock Tests related to OBIEE. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

OBIEE Mock Test I

Q 2 - Which of the following component types are responsible to run OBIEE system as compared to components used for creating interactive dashboards?

A - Client Components

B - Server Components

C - Business Layer components

D - All of the above

Answer : B

Explanation

Server components are responsible to run OBIEE system and client components interact with user to create reports and dashboards.

Q 3 - In OBIEE architecture, Scheduler is part of which of the following component?

A - Server Components

B - Client Components

C - Business Layer Components

D - All of the above

Answer : A

Explanation

OBIEE Server Components −

  • Oracle BI (OBIEE) Server
  • Oracle Presentation Server
  • Application Server
  • Scheduler
  • Cluster Controller

Q 4 - Which of the following component takes the request from users via browser and pass all requests to OBIEE server?

A - OBIEE Presentation Server

B - OBIEE Application Server

C - OBIEE Scheduler

D - Oracle BI Server

Answer : A

Explanation

OBIEE Presentation Server

It takes the request from users via browser and pass all requests to OBIEE server.

Q 5 - OBIEE Application Server helps to work on client components and Oracle provides Oracle10g Application server with OBIEE suite?

A - True

B - False

Answer : A

Q 6 - In OBIEE architecture, which of the following component is used to star and stop all components of BI system and is managed and controlled by Fusion Middleware Controller?

A - Web Logic Server

B - Node Manager

C - Oracle Process Manager and Notification Server

D - None of these

Answer : C

Explanation

Oracle Process Manager and Notification Server (OPMN)

OPMN is used to star and stop all components of BI system. It is managed and controlled by Fusion Middleware Controller.

Q 7 - Which of the following contains all metadata of the BI Server and is managed through the administration tool?

A -Oracle BI Java Host

B - OBIEE Repositories

C - BI Presentation Server

D - Oracle BI Server

Answer : B

Q 8 - Designing an OBIEE repository using administration tool is how many layer process?

A - 2

B - 3

C - 4

D - 5

Answer : B

Explanation

It is a three layer process- starting from Physical Layer (Schema Design), Business Model Layer, Presentation Layer.

Q 9 - While creating a new repository, which of the following meta types you can import?

A - Foreign Keys

B - System tables

C - Synonyms

D - Alias

E - All of the above

Answer : E

Explanation

Accept the meta types you want to import → You can select Tables, Keys, Foreign Keys, System tables, Synonyms, Alias, Views, etc.

Q 10 - Which of the following components are not managed in OBIEE repository?

A - Jobs

B - Catalog

C - Variables

D - Keys

Answer : B

Q 11 - Which of the following doesn’t represent a measure column in table?

A - Additive

B - Semi-additive

C - Count-additive

D - Non-additive

Answer : D

Q 12 - Physical join is recommended to be used in?

A - Physical Layer

B - BMM Layer

C - Presentation Layer

D - All of the above

Answer : A

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 A
2 B
3 A
4 A
5 A
6 C
7 B
8 B
9 E
10 B
11 D
12 A

obiee_questions_answers.htm

Advertisements
E-Books Store