Understanding Equivalent Fractions Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Understanding Equivalent Fractions. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - A strip is cut into 4 equal parts. Shade 2/4 of this strip.

A -

B -

C -

D -

Answer : C

Explanation

Step 1:

A strip is cut into 4 equal parts.

Step 2:

Shading 2/4 of this strip, we get

Q 2 - A strip is cut into 6 equal parts. Shade 5/6 of this strip.

A -

B -

C -

D -

Answer : B

Explanation

Step 1:

A strip is cut into 6 equal parts.

Step 2:

Shading 5/6 of this strip, we get

Q 3 - A strip is cut into 6 equal parts. Shade 3/6 of this strip.

A -

B -

C -

D -

Answer : D

Explanation

Step 1:

A strip is cut into 6 equal parts.

Step 2:

Shading 3/6 of this strip, we get

Q 4 - A circle is cut into 8 equal slices. Shade 6/8 of this circle.

A -

B -

C -

D -

Answer : A

Explanation

Step 1:

A circle is cut into 8 equal slices.

Step 2:

Shading 6/8 of this circle, we get

Q 5 - A strip is cut into 6 equal parts. Shade 1/6 of this strip.

A -

B -

C -

D -

Answer : B

Explanation

Step 1:

A strip is cut into 6 equal parts.

Step 2:

Shading 1/6 of this strip, we get

Q 6 - A circle is cut into 6 equal slices. Shade 4/6 of this circle.

A -

B -

C -

D -

Answer : C

Explanation

Step 1:

A circle is cut into 6 equal slices.

Step 2:

Shading 4/6 of this circle, we get

Q 7 - A circle is cut into 8 equal slices. Shade 6/8 of this circle.

A -

B -

C -

D -

Answer : A

Explanation

Step 1:

A circle is cut into 8 equal slices.

Step 2:

Shading 6/8 of this circle, we get

Q 8 - A circle is cut into 3 equal slices. Shade 2/3 of this circle.

A -

B -

C -

D -

Answer : D

Explanation

Step 1:

A circle is cut into 3 equal slices.

Step 2:

Shading 2/3 of this circle, we get

Q 9 - A strip is cut into 8 equal parts. Shade 7/8 of this strip.

A -

B -

C -

D -

Answer : B

Explanation

Step 1:

A strip is cut into 8 equal parts.

Step 2:

Shading 7/8 of this strip, we get

Q 10 - A circle is cut into 8 equal slices. Shade 1/8 of this circle.

A -

B -

C -

D -

Answer : C

Explanation

Step 1:

A circle is cut into 8 equal slices.

Step 2:

Shading 1/8 of this circle, we get


understanding_equivalent_fraction.htm

Advertisements