Equivalent Fractions Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Equivalent Fractions. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Fill in the blank to make the fractions equivalent.

7/13 = 35 /?

A - 39

B - 52

C - 78

D - 65

Answer : D

Explanation

Step 1:

7/13 = 35 /?

Since these are equivalent fractions multiply both numerator and denominator of 7/13 by 5 to get.

(7×5) / (13×5) = 35 / 65 = 35 /?

Step 2:

So, 65 is the answer

Q 2 - Fill in the blank to make the fractions equivalent.

3/8 = ?/24

A - 12

B - 15

C - 9

D - 18

Answer : C

Explanation

Step 1:

3/8 = ?/24

Since these are equivalent fractions multiply both numerator and denominator of 3/8 by 3 to get.

(3×3) / (8×3) = 9 / 24 = ?/24

Step 2:

So, 9 is the answer

Q 3 - Fill in the blank to make the fractions equivalent.

7/8 = 42/?

A - 40

B - 48

C - 56

D - 64

Answer : B

Explanation

Step 1:

7/8 = 42/?

Since these are equivalent fractions multiply both numerator and denominator of 7/8 by 6 to get.

(7×6) / (8×6) = 42 / 48 = 42 /?

Step 2:

So, 48 is the answer

Q 4 - Fill in the blank to make the fractions equivalent.

5/7 = ? /56

A - 40

B - 35

C - 45

D - 30

Answer : A

Explanation

Step 1:

5/7 = ? /56

Since these are equivalent fractions multiply both numerator and denominator of 5/7 by 8 to get.

(5×8) / (7×8) = 40 / 56 = ? /56

Step 2:

So, 40 is the answer

Q 5 - Fill in the blank to make the fractions equivalent.

4/9 = ? /72

A - 24

B - 28

C - 32

D - 36

Answer : C

Explanation

Step 1:

4/9 = ? /72

Since these are equivalent fractions multiply both numerator and denominator of 4/9 by 8 to get.

(4×8) / (9×8) = 32 / 72 = ? /72

Step 2:

So, 32 is the answer

Q 6 - Fill in the blank to make the fractions equivalent.

5/12 = ? /60

A - 20

B - 25

C - 30

D - 35

Answer : B

Explanation

Step 1:

5/12 = ? /60

Since these are equivalent fractions multiply both numerator and denominator of 5/12 by 5 to get.

(5×5) / (12×5) = 25 / 60 = ? /60

Step 2:

So, 25 is the answer

Q 7 - Fill in the blank to make the fractions equivalent.

2/5 = ? /55

A - 22

B - 33

C - 44

D - 11

Answer : A

Explanation

Step 1:

2/5 = ? /55

Since these are equivalent fractions multiply both numerator and denominator of 2/5 by 11 to get.

(2×11) / (5×11) = 22 / 55 = ? /55

Step 2:

So, 22 is the answer

Q 8 - Fill in the blank to make the fractions equivalent.

4/11 = 28/?

A - 44

B - 55

C - 66

D - 77

Answer : D

Explanation

Step 1:

4/11 = 28/?

Since these are equivalent fractions multiply both numerator and denominator of 4/11 by 7 to get.

(4×7) / (11×7) = 28 / 77 = 28 /?

Step 2:

So, 77 is the answer

Q 9 - Fill in the blank to make the fractions equivalent.

4/13 = ? /78

A - 24

B - 28

C - 32

D - 20

Answer : A

Explanation

Step 1:

4/13 = ? /78

Since these are equivalent fractions multiply both numerator and denominator of 4/13 by 6 to get.

(4×6) / (13×6) = 24 / 78 = ? /78

Step 2:

So, 24 is the answer

Q 10 - Fill in the blank to make the fractions equivalent.

7/14 = ? /70

A - 21

B - 28

C - 35

D - 42

Answer : C

Explanation

Step 1:

7/14 = ? /70

Since these are equivalent fractions multiply both numerator and denominator of 7/14 by 5 to get.

(7×5) / (14×5) = 35 / 70 = ? /70

Step 2:

So, 35 is the answer


equivalent_fractions.htm

Advertisements
E-Books Store