Current Affairs September 2019 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs September 2019. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - According to the Global Happiness Survey by IPSOS, India at 77% has ranked ____ in the list on Happiness, among 28 nations.

A - 9th

B - 10th

C - 1st

D - 20th

Answer : A

Q 2 - The Election Commission of India hosted the 4th General Assembly of Association of World Election Bodies at__________-.

A - Bengaluru

B - Delhi

C - Nainital

D - Dehradun

Answer : A

Q 3 - Minister of State for Culture & Tourism (I/C) Prahalad Singh Patel inaugurated the first ever architectural LED illumination at historic Qutb Minar in __________.

A - Agra

B - New Delhi

C - Hyderabad

D - Mumbai

Answer : B

Q 4 - Robert Mugabe who passed away recently was a famous __________.

A - Polish Politician

B - Zimbabwe Politician

C - Indian Politician

D - British Politician

Answer : B

Q 5 - India & ADB signed $200 million loan to improve rural connectivity in _________.

A - Nagaland

B - Assam

C - Madhya Pradesh

D - Maharashtra

Answer : D

Q 6 - The Aviation Ministry organised the country's first helicopter summit in _________.

A - Lucknow, Uttar Pradesh

B - Indore, Madhya Pradesh

C - Hyderabad, Telangana

D - Uttarakhand's Dehradun

Answer : D

Q 7 - ______________state government launched two insurance schemes for registered small and medium traders named as Mukhyamantri Vyapari Samuhik Niji Durghatna Beema Yojana (cover of Rs 5 lakh ) and Mukhyamantri Vyapari Kshatipurti Beema Yojana(Rs 5 lakh to Rs 25 lakh).

A - Punjab

B - Leh Laddak

C - Haryana

D - Uttar Pradesh

Answer : C

Q 8 - ______________ state launched the 'Mukhya Mantri Dal Poshit Yojana'.

A - Uttar Pradesh

B - Uttarakhand

C - Chhatisgarh

D - Gujarat

Answer : B

Q 9 - _________ launched 'the world's biggest transport space ship' called Kounotori8.

A - USA

B - UK

C - Japan

D - China

Answer : C

Q 10 - The annual Center-2019 International Command Exercise involving six nations was held in ____.

A - Russia

B - Philippines

C - India

D - France

Answer : A

Advertisements