Current Affairs March 2020 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs March 2020. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - ______ state ranked 1st in the country for overall implementation of Poshan Abhiyan.

A - Andhra Pradesh

B - Uttar Pradesh

C - Chhatisgarh

D - Punjab

Answer : A

Q 2 - Indian Government suspended all regular visa and e-visa granted to nationals of _____.

A - Italy

B - Iran

C - Japan

D - All of these

Answer : D

Q 3 - The Bill & Melinda Gates Foundation, Wellcome, and Mastercard committed up to __________ in seed funding to speed-up the response to the COVID-19 epidemic.

A - $120 million

B - $12 million

C - $125 million

D - $12 million

Answer : C

Q 4 - _______ became 1st player to play 500 T20s.

A - Kieron Pollard

B - Chris Gayle

C - Virat Kohli

D - Kane Williamson

Answer : A

Q 5 - ________ was awarded with 128th Commonwealth Points of Light Award.

A - Muhyiddin Yassin

B - Savitribai Phule

C - Jadav Payeng

D - Anubhav Sinha

Answer : C

Q 6 - The week long Exhibition-cum-Fair EKAM Fest held in Delhi displayed products of _______.

A - SHGs

B - Divyangjan community

C - Minority community

D - None

Answer : B

Q 7 - Indias merchandise exports has increased from 303.53 US$ billion in 2017-18 to ___________ in 2018-19.

A - 320 US$ billion

B - 330 US$ billion

C - 330. 07 US$ billion

D - 323. 07 US$ billion

Answer : C

Q 8 - Roger Mayweather, who passed away recently, was a famous ________.

A - Boxing champion

B - Actor

C - Athlete

D - Lyricist

Answer : A

Q 9 - Jairam Kulkarani who passed away recently, was a famous __________.

A - Actor

B - Politician

C - Lawyer

D - Cartoonist

Answer : A

Q 10 - ________ became 1st state to impose curfew amid COVID-19.

A - Telangana

B - Punjab

C - Rajasthan

D - Madhya Pradesh

Answer : B

Advertisements