Current Affairs March 2017 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs March 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The RBI proposed to fix the upper limit for Pre-paid Payment Instruments at _____.

A - Rs 20 lakhs

B - Rs 1 crore

C - Rs 1 lakh

D - Rs 1.5 lakh

Answer : C

Q 2 - The Asian Development Bank (ADB) and the Government of India signed a $350 million loan for improving about 1,500 kilometers of major district roads in _________.

A - Haryana

B - Madhya Pradesh

C - Punjab

D - Uttar Pradesh

Answer : B

Q 3 - Who of the following famous personalities has been selected as brand ambassador of Blind Cricket World Cups first edition?

A - Amitabh Bacchhan

B - Shahid Afridi

C - Aishwarya Rai

D - Sachin Tendulkar

Answer : B

Q 4 - Which of the following state government launched a helpline number 181 for women in distress on the occasion of International Women s Day?

A - Goa

B - Kerela

C - Chandigarh

D - Odisha

Answer : D

Q 5 - Which of the following states high court accorded the status of "living human entities" to the Ganga and Yamuna, two of India's most sacred rivers?

A - Uttarakhand

B - Andhra Pradesh

C - Uttar Pradesh

D - Punjab

Answer : A

Q 6 - _______ has been appointed vice-president of the FIFA U-17 World Cup organizing committee.

A - Jaanvi Mehra

B - Heena Shinde

C - Balkrishna Mehra

D - Babul Supriyo

Answer : D

Q 7 - According to Mercers Quality of Living rankings 2017, ____ topped the list for the eighth consecutive year.

A - Singapore

B - Vienna

C - New Delhi

D - Hyderabad

Answer : B

Q 8 - Who of the following countries won the "Most Popular Tourism Destination Award" at the Guangzhou International Travel Fair (GITF) held in China?

A - Sri Lanka

B - India

C - Brazil

D - USA

Answer : A

Q 9 - The International Cricket Council (ICC) has announced as the official ambassador of Women's Cricket World Cup 2017.

A - Sachin Tendulkar

B - John Gray

C - Ab de Villaire

D - Saurav Ganguly

Answer : A

Q 10 - _______became the 9th Chairman of Securities and Exchange Board of India?

A - Ajay Tyagi

B - JS Deepak

C - PK Purwar

D - Sumit Mullick

Answer : A

Advertisements