Current Affairs July 2016 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs July 2016. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The Finance Ministry has levied anti-dumping duty on purified terephthalic acid (PTA) imports from 5 countries. Which of the following countries is not a part of them?

A - China

B - Taiwan

C - Iraq

D - Indonesia

Answer : C

Q 2 - The World Youth Skills Day (WYSD) was observed globally on 15 July 2016 with a theme called as ________________________.

A - Youth Empowerment

B - Youths Skill Test and Training

C - Skills Development to Improve Youth Employment

D - Youth Employment, skill test and training

Answer : C

Q 3 - Who has been selected as the Controller General of the Defence Accounts?

A - S K Kohli

B - V K Naydu

C - Anthony Fernandes

D - None of these

Answer : A

Q 4 - The Central Government has approved projects involving an investment of 19 crore 50 lakh rupees for creating class rooms, toilets for students and separate toilets for children under the Multi Sectoral Development Program, in the state of ______________.

A - Madhya Pradesh

B - Haryana

C - Punjab

D - Bihar

Answer : B

Q 5 - Which of the following country was unanimously elected as the International Cricket Councils 39th Associate Member?

A - Nigeria

B - Nepal

C - Saudi Arabia

D - None of these

Answer : C

Q 6 - Government has approved the setting up of Fund of Funds for Startups (FFS) with a corpus of Rs. ___________.

A - 500 crore

B - 1000 crore

C - 10000 crore

D - 50 crore

Answer : C

Q 7 - Which of the following countries will host the world's first Mixed Martial Arts (MMA) 'Super Fight League' from August 26 to October 1?

A - France

B - Japan

C - China

D - India

Answer : D

Q 8 - Government has launched various mobile based applications for dissemination of information on agricultural related activities. Which of the following is not one of them?

A - India Weather

B - Kisan Suvidha

C - Pusha Krishi

D - Agri Insurance

Answer : D

Q 9 - Lachu Maharaj, who passed away recently, was a famous _____________.

A - Singer

B - Sarangi maestro

C - Tabla player

D - None of these

Answer : C

Q 10 - India handed over 30 Mahindra SUVs and financial assistance of 4.5 million US dollar to which of the following countries?

A - Kenya

B - Mozambique

C - Nepal

D - Bangladesh

Answer : B

Advertisements