- C# - Home
- C# - Overview
- C# - Environment
- C# - Program Structure
- C# - Basic Syntax
- C# - Data Types
- C# - Type Conversion
- C# - Variables
- C# - Constants
- C# - Operators
- C# - Arithmetic Operators
- C# - Assignment Operators
- C# - Relational Operators
- C# - Logical Operators
- C# - Bitwise Operators
- C# - Miscellaneous Operators
- C# - Operators Precedence
- C# Conditional Statements
- C# - Decision Making
- C# - If
- C# - If Else
- C# - Nested If
- C# - Switch
- C# - Nested Switch
- C# - Switch Expressions
- C# Control Statements
- C# - Loops
- C# - For Loop
- C# - While Loop
- C# - Do While Loop
- C# - Nested Loops
- C# - Break
- C# - Continue
- C# - Foreach Loop
- C# - Goto Statement
- C# OOP & Data Handling
- C# - Encapsulation
- C# - Methods
- C# - Nullables
- C# - Arrays
- C# - Strings
- C# - Structure
- C# - Enums
- C# - Classes
- C# - Inheritance
- C# - Polymorphism
- C# - Operator Overloading
- C# - Interfaces
- C# - Namespaces
- C# - Preprocessor Directives
- C# - Regular Expressions
- C# - Exception Handling
- C# - File I/O
- C# Advanced Tutorial
- C# - Attributes
- C# - Reflection
- C# - Properties
- C# - Indexers
- C# - Delegates
- C# - Events
- C# - Collections
- C# - Generics
- C# - LINQ
- C# - IEnumerable vs IEnumerator
- C# - Anonymous Methods
- C# - Unsafe Codes
- C# - Tasks and Parallel Programming
- C# - Multithreading
- C# - Extension Methods
C# Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to C#. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Which of the following variable types can be assigned a value directly in C#?
Answer : A
Explanation
Value type variables can be assigned a value directly.
Q 2 - Which of the following is correct about Object Type in C#?
A - The Object Type is the ultimate base class for all data types in C# Common Type System (CTS).
Answer : D
Explanation
All of the above options are correct.
Q 3 - Which of the following converts a type to a signed byte type in C#?
Answer : B
Explanation
ToSbyte() method converts a type to a signed byte type.
Q 4 - Which of the following converts a type to an unsigned long type in C#?
Answer : C
Explanation
ToUInt32() method converts a type to an unsigned long type.
Q 5 - Which of the following access specifier in C# allows a child class to access the member variables and member functions of its base class?
Answer : C
Explanation
Protected access specifier allows a child class to access the member variables and member functions of its base class.
Q 6 - Which of the following is correct about params in C#?
B - Additional parameters are not permitted after the params keyword in a method declaration.
C - Only one params keyword is allowed in a method declaration.
Answer : D
Explanation
All of the above statements are correct.
Q 7 - Which of the following is the default access specifier of a class member function?
Answer : A
Explanation
Default access for the class member function is Private.
Q 8 - Which of the following is the correct about interfaces in C#?
A - Interfaces are declared using the interface keyword.
Answer : C
Explanation
Both of the above options are correct.
Q 9 - Which of the following preprocessor directive allows generating an error from a specific location in your code in C#?
Answer : D
Explanation
#error − It allows generating an error from a specific location in your code.
Q 10 - User-defined exception classes are derived from the ApplicationException class in C#?
Answer : A
Explanation
User-defined exception classes are derived from the ApplicationException class.