SVG - Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SVG Framework. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SVG Mock Test III

Q 1 - Which of the following represents x-axis radius of the ellipse?

A - x

B - cx

C - rx

D - None of the above

Answer : C

Explanation

rx - x-axis radius of the ellipse.

Q 2 - Which of the following represents y-axis radius of the ellipse?

A - y

B - cy

C - ry

D - None of the above

Answer : C

Explanation

ry − y-axis radius of the ellipse.

Q 3 - Which of the following represents x-axis co-ordinate of the start point of a line?

A - x1

B - y1

C - x2

D - y2

Answer : A

Explanation

x1 − x-axis co-ordinate of the start point. Default is 0.

Q 4 - Which of the following represents y-axis co-ordinate of the start point of a line?

A - x1

B - y1

C - x2

D - y2

Answer : B

Explanation

y1 − y-axis co-ordinate of the start point. Default is 0.

Q 5 - Which of the following represents x-axis co-ordinate of the end point of a line?

A - x1

B - y1

C - x2

D - y2

Answer : C

Explanation

x2 − x-axis co-ordinate of the end point. Default is 0.

Q 6 - Which of the following represents y-axis co-ordinate of the end point of a line?

A - x1

B - y1

C - x2

D - y2

Answer : D

Explanation

y2 − y-axis co-ordinate of the end point. Default is 0.

Q 7 - Which of the following command of path element moves cursor from one point to another point?

A - M

B - L

C - H

D - V

Answer : A

Explanation

M command of path element move from one point to another point.

Q 8 - Which of the following command of path element creates a line?

A - M

B - L

C - H

D - V

Answer : B

Explanation

L command of path element creates a line.

Q 9 - Which of the following command of path element creates a horizontal line?

A - M

B - L

C - H

D - V

Answer : C

Explanation

H command of path element creates a horizontal line.

Q 10 - Which of the following command of path element creates a vertical line?

A - M

B - L

C - H

D - V

Answer : D

Explanation

V command of path element creates a vertical line.

Q 11 - Which of the following command of path element creates a curve?

A - C

B - S

C - Q

D - T

Answer : A

Explanation

C command of path element creates a curve.

Q 12 - Which of the following command of path element creates a smooth curve?

A - C

B - S

C - Q

D - T

Answer : B

Explanation

S command of path element creates a smooth curve.

Q 13 - Which of the following command of path element creates a quadratic Bezier curve?

A - C

B - S

C - Q

D - T

Answer : C

Explanation

Q command of path element creates a quadratic Bezier curve.

Q 14 - Which of the following command of path element creates a smooth quadratic Bezier curve?

A - C

B - S

C - Q

D - T

Answer : D

Explanation

T command of path element creates a smooth quadratic Bezier curve.

Q 15 - Which of the following command of path element creates an elliptical arc?

A - A

B - S

C - Q

D - T

Answer : A

Explanation

A command of path element creates an elliptical arc.

Q 16 - Which of the following command of path element closes the path?

A - A

B - Z

C - Q

D - T

Answer : B

Explanation

Z command of path element closes the path.

Answer : A

Explanation

When commands are in Upper case, these represents absolute path.

Answer : B

Explanation

When commands are in Lower case, these represents relative path.

Q 19 - Being vector images, SVG image never loses quality no matter how they are zoomed out or resized.

A - true

B - false

Answer : A

Explanation

Being vector images, SVG image never loses quality no matter how they are zoomed out or resized.

Q 20 - SVG images supports interactivity and animation.

A - false

B - true

Answer : B

Explanation

SVG images supports interactivity and animation.

Q 21 - Others image formats like raster images can also be clubbed with SVG images.

A - true

B - false

Answer : A

Explanation

Others image formats like raster images can also be clubbed with SVG images.

Q 22 - SVG integrates well with XSLT and DOM of HTML.

A - false

B - true

Answer : B

Explanation

SVG integrates well with XSLT and DOM of HTML.

Q 23 - Being XML based, SVG images are searchable, indexable and can be scripted and compressed.

A - true

B - false

Answer : A

Explanation

Being XML based, SVG images are searchable, indexable and can be scripted and compressed.

Q 24 - SVG images are highly scalable as they never loses quality no matter how they are zoomed out or resized.

A - false

B - true

Answer : B

Explanation

SVG images are highly scalable as they never loses quality no matter how they are zoomed out or resized.

Q 25 - SVG images give good printing quality at any resolution.

A - false

B - true

Answer : B

Explanation

SVG images give good printing quality at any resolution.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 C
2 C
3 A
4 B
5 C
6 D
7 A
8 B
9 C
10 D
11 A
12 B
13 C
14 D
15 A
16 B
17 A
18 B
19 A
20 B
21 A
22 B
23 A
24 B
25 B
svg_questions_answers.htm
Advertisements