SVG - Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SVG Framework. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SVG Mock Test II

Answer : D

Explanation

SVG uses <filter> element to define filters. <filter> element uses an id attribute to uniquely identify it.Filters are defined within <def> elements and then are referenced by graphics elements by their ids.

Q 2 - Which of the following is a valid SVG filter?

A - feBlend

B - feColorMatrix

C - feComponentTransfer

D - All of the above.

Answer : D

Explanation

All of the above are valid SVG filters.

Q 3 - Which of the following is a valid SVG filter?

A - feComposite

B - feConvolveMatrix

C - feDiffuseLighting

D - All of the above.

Answer : D

Explanation

All of the above are valid SVG filters.

Answer : D

Explanation

All of the above are correct.

Answer : C

Explanation

Both of the above are correct.

Answer : C

Explanation

Both of the above are correct.

Q 8 - Can SVG images be made responsive to user actions?

A - true

B - false

Answer : A

Explanation

Yes! SVG images can be made responsive to user actions. SVG supports pointer events, keyboard events and document events.

Q 9 - Can we write javascript functions in SVG images?

A - true

B - false

Answer : A

Explanation

Yes! SVG supports JavaScript/ECMAScript functions. Script block is to be in CDATA block consider character data support in XML.

Q 10 - Are mouse events, keyboard events supported in SVG?

A - true

B - false

Answer : A

Explanation

Yes! SVG elements support mouse events, keyboard events.

Q 11 - Can we get a SVG document using javascript?

A - true

B - false

Answer : A

Explanation

In javascript functions, document represents SVG document and can be used to get the SVG elements.

Q 12 - Can we get an active SVG element using javascript?

A - true

B - false

Answer : A

Explanation

In javascript functions, event represents current event and can be used to get the target element on which event got raised.

Q 13 - Which of the following element of SVG is used to create links?

A - text

B - a

C - Link

D - None of the above

Answer : B

Explanation

<a> element is used to create hyperlink. 'xlink:href' attribute is used to pass the IRI (Internationalized Resource Identifiers) which is complementary to URI (Uniform Resource Identifiers).

Q 14 - Using which of the following way can you embed an SVG image in a HTML page?

A - using embed tag

B - using object tag

C - using iframe

D - All of the above

Answer : D

Explanation

All of the above options are correct.

Q 15 - Which of the following represents x-axis co-ordinate of top left of the rectangle?

A - x

B - rx

C - width

D - None of the above

Answer : A

Explanation

x − x-axis co-ordinate of top left of the rectangle. Default is 0.

Q 16 - Which of the following represents y-axis co-ordinate of top left of the rectangle?

A - y

B - ry

C - height

D - None of the above

Answer : A

Explanation

y − y-axis co-ordinate of top left of the rectangle. Default is 0.

Q 17 - Which of the following represents width of the rectangle?

A - x

B - rx

C - width

D - None of the above

Answer : C

Explanation

width − width of the rectangle.

Q 18 - Which of the following represents height of the rectangle?

A - y

B - ry

C - height

D - None of the above

Answer : C

Explanation

height − height of the rectangle.

Q 19 - Which of the following is used to round the corner of the rounded rectangle along x-axis?

A - x

B - rx

C - width

D - None of the above

Answer : B

Explanation

rx − used to round the corner of the rounded rectangle.

Q 20 - Which of the following is used to round the corner of the rounded rectangle along y-axis?

A - y

B - ry

C - height

D - None of the above

Answer : B

Explanation

ry − used to round the corner of the rounded rectangle.

Q 21 - Which of the following represents x-axis co-ordinate of the center of the circle?

A - x

B - cx

C - width

D - None of the above

Answer : B

Explanation

cx − x-axis co-ordinate of the center of the circle. Default is 0.

Q 22 - Which of the following represents y-axis co-ordinate of the center of the circle?

A - y

B - cy

C - height

D - None of the above

Answer : B

Explanation

cy − y-axis co-ordinate of the center of the circle. Default is 0.

Q 23 - Which of the following represents radius of the circle?

A - y

B - cy

C - r

D - None of the above

Answer : C

Explanation

r − radius of the circle.

Q 24 - Which of the following represents x-axis co-ordinate of the center of the ellipse?

A - x

B - cx

C - rx

D - None of the above

Answer : B

Explanation

cx − x-axis co-ordinate of the center of the ellipse.

Q 25 - Which of the following represents y-axis co-ordinate of the center of the ellipse?

A - y

B - cy

C - ry

D - None of the above

Answer : B

Explanation

cy − y-axis co-ordinate of the center of the ellipse.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 D
2 D
3 D
4 D
5 C
6 C
7 C
8 A
9 A
10 A
11 A
12 A
13 B
14 D
15 A
16 A
17 C
18 C
19 B
20 B
21 B
22 B
23 C
24 B
25 B
svg_questions_answers.htm
Advertisements