Struts2 Mock Test


Advertisements


This section presents you various set of Mock Tests related to Struts2 Framework. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

Struts2 Mock Test I

Answer : D

Explanation

All of the above options are correct.

Q 3 - Which of the following keyword is used for including the namespaces in the program in C#?

A - imports

B - using

C - exports

D - None of the above.

Answer : B

Explanation

The using keyword is used for including the namespaces in the program.

Answer : C

Explanation

Both of the above options are correct.

Answer : C

Explanation

Both of the above options are correct.

Q 6 - Which of the following is a reserved keyword in C#?

A - abstract

B - as

C - foreach

D - All of the above.

Answer : D

Explanation

All of the above options are reserved keywords.

Q 7 - Which of the following is a contextual keyword in C#?

A - get

B - set

C - add

D - All of the above.

Answer : D

Explanation

All of the above options are contextual keywords.

Q 8 - We can use reserved keywords as identifiers in C#?

A - true

B - false

Answer : B

Explanation

Keywords are reserved words predefined to the C# compiler. These keywords cannot be used as identifiers.

Q 9 - We can use reserved keywords as identifiers in C# by prefixing them with @ character?

A - true

B - false

Answer : A

Explanation

if you want to use these keywords as identifiers, you may prefix the keyword with the @ character.

Q 10 - Which of the following variable types can be assigned a value directly in C#?

A - Value types

B - Reference types

C - Pointer types

D - All of the above.

Answer : A

Explanation

Value type variables can be assigned a value directly.

Q 11 - Value type variables in C# are derived from the class System.ValueType?

A - true

B - false

Answer : A

Explanation

Value type variables in C# are derived from the class System.ValueType.

Answer : D

Explanation

All of the above options are correct.

Answer : A

Explanation

When a value type is converted to object type, it is called boxing.

Answer : B

Explanation

When an object type is converted to a value type, it is called unboxing.

Answer : C

Explanation

Both of the above options are correct.

Q 18 - Which of the following converts a type to a Boolean value, where possible in C#?

A - ToBoolean

B - ToSingle

C - ToChar

D - ToDateTime

Answer : A

Explanation

ToBoolean() method converts a type to a Boolean value, where possible.

Q 19 - Which of the following converts a type to a byte value in C#?

A - ToSingle

B - ToByte

C - ToChar

D - ToDateTime

Answer : B

Explanation

ToByte() method converts a type to a byte.

Q 20 - Which of the following converts a type to a single Unicode character, where possible in C#?

A - ToSingle

B - ToByte

C - ToChar

D - ToDateTime

Answer : C

Explanation

ToChar() method converts a type to a single Unicode character, where possible.

Q 21 - Which of the following converts a type (integer or string type) to date-time structures in C#?

A - ToString

B - ToSingle

C - ToChar

D - ToDateTime

Answer : D

Explanation

ToDateTime() method converts a type (integer or string type) to date-time structures.

Q 22 - Which of the following converts a floating point or integer type to a decimal type in C#?

A - ToDecimal

B - ToDouble

C - ToInt16

D - ToInt32

Answer : A

Explanation

ToDecimal() method converts a floating point or integer type to a decimal type.

Q 23 - Which of the following converts a type to a double type in C#?

A - ToDecimal

B - ToDouble

C - ToInt16

D - ToInt32

Answer : B

Explanation

ToDouble() method converts a type to a double type.

Q 24 - Which of the following converts a type to a 16-bit integer in C#?

A - ToDecimal

B - ToDouble

C - ToInt16

D - ToInt32

Answer : C

Explanation

ToInt16() method converts a type to a 16-bit integer.

Q 25 - Which of the following converts a type to a 32-bit integer in C#?

A - ToDecimal

B - ToDouble

C - ToInt16

D - ToInt32

Answer : D

Explanation

ToInt32() method converts a type to a 32-bit integer.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 D
2 D
3 B
4 C
5 C
6 D
7 D
8 B
9 A
10 A
11 A
12 D
13 D
14 D
15 A
16 B
17 C
18 A
19 B
20 C
21 D
22 A
23 B
24 C
25 D

struts_questions_answers.htm

Advertisements