Operations with absolute value: Problem type 1 Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Operations with absolute value: Problem type 1. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Evaluate the following.

|21 + 9| − |4|

Answer : B

Explanation

Step 1:

Simplifying |21 + 9| − |4| = |30| − |4| = 30 – 4 = 26

Step 2:

So, |21 + 9| − |4| = 26

Q 2 - Evaluate the following.

|45−26| − |−10|

Answer : A

Explanation

Step 1:

Simplifying |45−26| − |−10| = |19| − 10 = 19 – 10 = 9

Step 2:

So, |45−26| − |−10| = 9

Q 3 - Evaluate the following.

|28−21| + |−5|

Answer : C

Explanation

Step 1:

Simplifying |28−21| + |−5| = |7| + 5 = 7 + 5 = 12

Step 2:

So, |28−21| + |−5| = 12

Q 4 - Evaluate the following.

|8−11| + |−16|

Answer : D

Explanation

Step 1:

Simplifying |8−11| + |−16| = |−3| + 16 = 3 + 16 = 19

Step 2:

So, |8−11| + |−16| = 19

Q 5 - Evaluate the following.

|10−6| − |15|

Answer : A

Explanation

Step 1:

Simplifying |10−6| − |15| = |4| − 15 = 4 – 15 = −11

Step 2:

So, |10−6| − |15| = −11

Q 6 - Evaluate the following.

|3−8| − |12|

Answer : B

Explanation

Step 1:

Simplifying |3−8| − |12| = |−5| − 12 = 5 – 12 = −7

Step 2:

So, |3−8| − |12| = −7

Q 7 - Evaluate the following.

|2−8| − |−5|

Answer : D

Explanation

Step 1:

Simplifying |2−8| − |−5| = |−6| − 5 = 6 – 5 = 1

Step 2:

So, |2−8| − |−5| = 1

Q 8 - Evaluate the following.

|5−12| + |−8|

Answer : C

Explanation

Step 1:

Simplifying |5−12| + |−8| = |−7| + 8 = 7 + 8 = 15

Step 2:

So, |5−12| + |−8| = 15

Q 9 - Evaluate the following.

|5+12| + |−10|

Answer : B

Explanation

Step 1:

Simplifying |5+12| + |−10| = |17| + 10 = 17 + 10 = 27

Step 2:

So, |5+12| + |−10| = 27

Q 10 - Evaluate the following.

|5−8| + |−11|

Answer : A

Explanation

Step 1:

Simplifying |5−8| + |−11|= |−3| + 11 = 3 + 11 = 14

Step 2:

So, |5−8| + |−11|= 14


operations_with_absolute_value_problem_type_1.htm

Advertisements