Computing the distance between two integers on a number line Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Computing the distance between two integers on a number line. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Use the number line to find the distance between the following integers:

−3 and 14

Answer : A

Explanation

Step 1:

On the number line

Operations with Integers1

Step 2:

Distance between the integers = |14 −(−3) |

|14 + 3 | = |17| = 17 units

Q 2 - Use the number line to find the distance between the following integers:

9 and −6

Answer : C

Explanation

Step 1:

On the number line

Operations with Integers2

Step 2:

Distance between the integers = |9 −(−6) | = 15

Q 3 - Use the number line to find the distance between the following integers:

17 and −8

Answer : D

Explanation

Step 1:

On the number line

Operations with Integers3

Step 2:

Distance between the integers = |17 −(−8) | = 25 units

Q 4 - Use the number line to find the distance between the following integers:

−15 and −6

Answer : B

Explanation

Step 1:

On the number line

Operations with Integers4

Step 2:

Distance between the integers = |−6 −(−15) | = 9 units

Q 5 - Use the number line to find the distance between the following integers:

18 and 2

Answer : A

Explanation

Step 1:

On the number line

Operations with Integers5

Step 2:

Distance between the integers = |18 −(2) | = 16 units

Q 6 - Use the number line to find the distance between the following integers:

12 and 4

Answer : D

Explanation

Step 1:

On the number line

Operations with Integers6

Step 2:

Distance between the integers = |12 −(4) | = 8 units

Q 7 - Use the number line to find the distance between the following integers:

6 and 20

Answer : B

Explanation

Step 1:

On the number line

Operations with Integers7

Step 2:

Distance between the integers = |20 −(6) | = 14 units

Q 8 - Use the number line to find the distance between the following integers:

−20 and 5

Answer : C

Explanation

Step 1:

On the number line

Operations with Integers8

Step 2:

Distance between the integers = |5 −(−20) | = 25 units

Q 9 - Use the number line to find the distance between the following integers:

−9 and −3

Answer : A

Explanation

Step 1:

On the number line

Operations with Integers9

Step 2:

Distance between the integers = |−3 −(−9) | = 6 units

Q 10 - Use the number line to find the distance between the following integers:

−10 and 10

Answer : C

Explanation

Step 1:

On the number line

Operations with Integers10

Step 2:

Distance between the integers = |10−(−10) | = 20 units


computing_distance_between_two_integers_on_number_line.htm

Advertisements