HBase Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to HBase. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Answer : C

Explanation

Hbase is a schema less database as it stores data in column families which does not have a fixed or rigid structure to follow.

Q 2 - While reading data from Hbase the command used to get only a specific column instead of all the columns in a column family is

A - Onecolumn

B - Addcolumn

C - FilterCOlumn

D - Dropcolumns

Answer : A

Explanation

The addcolumn() command displays result for specific column given as a input to this command rather than all the columns in a table, which is the default behavior.

Q 3 - The command which allows you to change an integer value stored in Hbase cell without reading it first is

A - Incrementcolumnvalue()

B - Incrementinteger()

C - Incrmentcellval()

D - Incrementnext()

Answer : A

Explanation

The incrementcolumnvlaue() command increments the value stored in a Hbase cell without reading it first.

Answer : D

Explanation

The region gets split into small regions when it grows bigger in size.

Q 5 - The number of namespaces, HDFS provides to the regionservers of a Hbase database is

A - Equal to number of regionserver

B - Half of the number of regionserver

C - Double the number of regionserver

D - One

Answer : D

Explanation

HDFS provides a single namespace to all the RegionServers,and any of them can access the persisted files from any other Regionserver.

Answer : C

Explanation

In pseudo-distributed mode Hbase can run on either local file system or HDFS but not both.

Q 7 - The schema level changes to table or column families(like region size, block size etc) are reflected

A - Immediately after the changes

B - Only after a major compaction

C - Only after a minor compaction

D - Restarting the Regionserver.

Answer : B

Explanation

Only after a major compaction and the StoreFiles get re-written the schema level changes are available.

Q 8 - A coprocessor is executed when an event occurs. This type of coprocessor is known as

A - Observer

B - Listener

C - Master

D - Event handler

Answer : A

Explanation

The observer type of coprocessor is executed when an event occurs.

Q 9 - The Hfile contains variable number of blocks. One fixed blocks in it is the block named file info block and the other one is

A - Trailer block

B - Index block

C - Data block

D - Meta blocks

Answer : A

Explanation

in an Hfile only the file infor block and trailer blocks are fixed. All others are optional.

Q 10 - In Hbase there are two situations when the WAL logfiles needs to be replayed. One is when the server fails. The other is when

A - The logs are full

B - Rows are deleted.

C - The cluster fails

D - Rows are updated

Answer : C

Explanation

The only two instances when the logs are replayed is when cluster starts or the server fails.

hbase_questions_answers.htm
Advertisements