Current Affairs August 2019 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs August 2019. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - _______________ has been felicitated with the prestigious 'Indian Woman of Influence' award at the House of Lords, the United Kingdom.

A - Aishwarya Rai

B - Priya Priyadarshini Jain

C - P.T. Usha

D - Saina Nehwal

Answer : B

Q 2 - Who among the following became first Indian Air Force pilot to perform a wingsuit skydive jump?

A - Tarun Chaudhri

B - Dean Potter

C - Rajiv Bhalla

D - None

Answer : A

Q 3 - According to a report of the United Nations, _________has the highest number of living indigenous languages in the world with 840.

A - Papua New Guinea

B - India

C - China

D - Spain

Answer : A

Q 4 - Who among the following won UEFA.com Goal of the Season for 2018/19?

A - Neymar

B - Lionel Messi

C - Portugal Danilo

D - Cristiano Ronaldo

Answer : B

Q 5 - Which of the following universities received Maulana Abul Kalam Azad Puruskar 2019?

A - Punjabi University in Amritsar

B - Punjabi University in Patiala

C - Guru Nanak Dev University, Amritsar

D - Panjab University, Chandigarh

Answer : D

Q 6 - Which of the following documentary movie bagged award in the 'Under 30 minute' category at the 14th edition of 'We Care Film Festival on Disability Issues'?

A - The Bard blood

B - Connection

C - The Eye of the Minotaur

D - IM Jeeja

Answer : D

Q 7 - Which of the following was ranked first in the Forbes list of the highest-paid female athletes?

A - Simona Halep

B - Angelique Kerber

C - Serena Williams

D - Naomi Osaka

Answer : C

Q 8 - Who among the following became the first cricketer of either gender to reach all rounder milestone of scoring 1000 runs and taking 100 wickets in the T20 international cricket?

A - Heather Knight

B - Kane Williamson

C - Amy Satterthwaite

D - Ellyse Perry

Answer : D

Q 9 - Which of the following famous Indian places have been featured in the Times list of 100 greatest places in the world?

A - Statue of Unity and Solang Valley

B - Red Fort and Taj Mahal

C - Statue of Unity and Soho House

D - Abbey Falls and Taj Mahal

Answer : C

Q 10 - The 18th Conference of the Parties (CoP18) of Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES) was held in _________.

A - Venice, Italy

B - Tokyo, Japan

C - Geneva, Switzerland

D - Lisbon, Portugal

Answer : C

Advertisements