Current Affairs August 2016 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs August 2016. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The Union Government is planning to roll-out the goods and services tax (GST) by ___.

A - 1st April, 2018

B - 1st April, 2017

C - 31st March, 2017

D - 1st July, 2018

Answer : B

Q 2 - The first technology meet under the Hydrocarbon Vision 2030 for Northeast India held at _____.

A - Goa

B - New Delhi

C - Mumbai

D - Guwahati

Answer : D

Q 3 - Which of the following countries topped the The Rio 2016 Olympics medal list?

A - United States

B - Great Britain

C - China

D - South Korea

Answer : A

Q 4 - A book titled India Rising: Fresh Hope, New Fears authored by __.

A - Arundhati Roy

B - RD Burmania

C - Ravi Velloor

D - Both a and b

Answer : C

Q 5 - ________will be honored with the Rajiv Gandhi National Sadbhavana Award.

A - Shubha Mudgal

B - Zakir Hussain

C - Ustad Amjad Ali Khan

D - Lata Mangeshkar

Answer : A

Q 6 - Who has been selected as 16th Chief Minister of Gujarat?

A - Keshubhai Patel

B - Hirenbhai Patel

C - Vijay Rupani

D - None of these

Answer : C

Q 7 - 2016 Kabaddi World Cup will be hosted in _________.

A - Bhopal, Madhya Pradesh

B - Udaipur, Rajasthan

C - Ahmedabad, Gujarat

D - Hyderabad, Telangana

Answer : C

Q 8 - The 7th edition of the Mountain Echoes Literary Festival 2016 started in ___.

A - Chandigarh

B - Surat

C - Thimpu

D - Lankavi

Answer : C

Q 9 - Who was honored with Dr APJ Abdul Kalam Award for meritorious services in the Higher Education Department?

A - VK Laxman

B - RS Swaminanthan

C - P Shanmugam

D - None of these

Answer : C

Q 10 - Which of the following states became the first state to sign Memorandum of Understanding (MOU), for successful launch of the Regional Connectivity Scheme?

A - Maharashtra

B - Tamil Nadu

C - Kerela

D - Assam

Answer : A

Advertisements