Current Affairs April 2020 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs April 2020. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Union Government has approved the release of ______ crore under the State Disaster Risk Management Fund, SDRMF to all States.

A - Rs 19,092

B - Rs 10,092

C - Rs 11,092

D - Rs 1,092

Answer : C

Q 2 - The COVID-19 Fact Check Unit is headed by _________.

A - Narendra Modi

B - Nitin Wakankar

C - Amit Shah

D - Ananya Mukherjee

Answer : B

Q 3 - Ministry of Tourism launched ________ portal, with an aim to extend support to the foreign tourists who are stranded in India.

A - Stranded Tourists

B - Incredible Tourists

C - Tourists Support

D - Stranded in India

Answer : D

Q 4 - World Bank's Board of Executive Directors approved a fast-track ________ COVID-19 emergency response and health systems preparedness project to help India.

A - $1 billion

B - $1 million

C - $4 billion

D - $10 billion

Answer : A

Q 5 - Gita Ramjee who passed away recently, was a famous ___________.

A - Violinist

B - Virologist

C - Choreographer

D - Actor

Answer : B

Q 6 - International Weightlifting Federation (IWF) and banned which of the following countries from participating in weightlifting events at the Tokyo Olympics?

A - Thailand

B - Malaysia

C - Both a and b

D - Netherlands

Answer : C

Q 7 - According to a survey conducted by the CMIE Center for Monitoring Indian Economy Pvt. Ltd, India's unemployment rate increased to ____ due to Covid-19 lockdown.

A - 23%

B - 29%

C - 20%

D - 27%

Answer : A

Q 8 - ______ increased the size of its COVID-19 Response Package to $20 Billion.

A - Asian Development Bank

B - World Bank

C - BRICS bank

D - Federal bank

Answer : A

Q 9 - Gene Deitch who passed away recently, was a famous ________.

A - Filmmaker

B - Archer

C - Gymnast

D - Actor

Answer : A

Q 10 - IMF predicts Asia to witness __% growth in 2020.

A - 2%

B - 0%

C - 3%

D - 1%

Answer : B

Advertisements