Web Services Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to Web Services Framework. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

Web Services Mock Test IV

Q 1 - A web service takes the help of XML to transfer a message.

A - true

B - false

Answer : B

Explaination

A web service takes the help of SOAP to transfer a message.

Q 2 - A web service takes the help of XML to describe the availability of service.

A - true

B - false

Answer : B

Explaination

A web service takes the help of WSDL to describe the availability of service.

Q 3 - A web services takes the help of SOAP to tag the data, format the data.

A - true

B - false

Answer : B

Explaination

A web services takes the help of XML to tag the data, format the data.

Q 4 - A web service takes the help of SOAP to transfer a message.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

A web service takes the help of SOAP to transfer a message.

Q 5 - A web service takes the help of SOAP to describe the availability of service.

A - true

B - false

Answer : B

Explaination

A web service takes the help of WSDL to describe the availability of service.

Q 6 - A web services takes the help of WSDL to tag the data, format the data.

A - true

B - false

Answer : B

Explaination

A web services takes the help of XML to tag the data, format the data.

Q 7 - A web service takes the help of WSDL to transfer a message.

A - true

B - false

Answer : B

Explaination

A web service takes the help of SOAP to transfer a message.

Q 8 - A web service takes the help of WSDL to describe the availability of service.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

A web service takes the help of WSDL to describe the availability of service.

Q 9 - The service provider implements the service and makes it available on the Internet.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

The service provider implements the service and makes it available on the Internet.

Q 10 - The Service Requestor implements the service and makes it available on the Internet.

A - true

B - false

Answer : B

Explaination

The service provider implements the service and makes it available on the Internet.

Q 11 - The Service Registry implements the service and makes it available on the Internet.

A - true

B - false

Answer : B

Explaination

The service provider implements the service and makes it available on the Internet.

Q 12 - The service requestor utilizes an existing web service by opening a network connection and sending an XML request.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

The service requestor utilizes an existing web service by opening a network connection and sending an XML request.

Q 13 - The service provider utilizes an existing web service by opening a network connection and sending an XML request.

A - true

B - false

Answer : B

Explaination

The service requestor utilizes an existing web service by opening a network connection and sending an XML request.

Q 14 - The service registry utilizes an existing web service by opening a network connection and sending an XML request.

A - true

B - false

Answer : B

Explaination

The service requestor utilizes an existing web service by opening a network connection and sending an XML request.

Q 15 - The Service registry provides a central place where developers can publish new services or find existing ones.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

The Service registry provides a central place where developers can publish new services or find existing ones.

Q 16 - The Service requestor provides a central place where developers can publish new services or find existing ones.

A - true

B - false

Answer : B

Explaination

The Service registry provides a central place where developers can publish new services or find existing ones.

Q 17 - The Service provider provides a central place where developers can publish new services or find existing ones.

A - true

B - false

Answer : B

Explaination

The Service registry provides a central place where developers can publish new services or find existing ones.

Q 18 - The XML Messaging layer is responsible for transporting messages between applications.

A - true

B - false

Answer : B

Explaination

The Service Transport layer is responsible for transporting messages between applications.

Q 19 - Service Transport is responsible for encoding messages in a common XML format so that messages can be understood at either end.

A - true

B - false

Answer : B

Explaination

XML Messaging is responsible for encoding messages in a common XML format so that messages can be understood at either end.

Q 20 - Service Description is responsible for describing the public interface to a specific web service.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

Service Description is responsible for describing the public interface to a specific web service.

Q 21 - Service Discovery is responsible for centralizing services into a common registry and providing easy publish/find functionality.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

Service Discovery is responsible for centralizing services into a common registry and providing easy publish/find functionality.

Q 22 - The Service Transport layer is responsible for transporting messages between applications.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

The Service Transport layer is responsible for transporting messages between applications.

Q 23 - XML Messaging is responsible for encoding messages in a common XML format so that messages can be understood at either end.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

XML Messaging is responsible for encoding messages in a common XML format so that messages can be understood at either end.

Q 24 - Service Discovery is responsible for describing the public interface to a specific web service.

A - true

B - false

Answer : B

Explaination

Service Description is responsible for describing the public interface to a specific web service.

Q 25 - Service Description is responsible for centralizing services into a common registry and providing easy publish/find functionality.

A - true

B - false

Answer : B

Explaination

Service Discovery is responsible for centralizing services into a common registry and providing easy publish/find functionality.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 B
2 B
3 B
4 A
5 B
6 B
7 B
8 A
9 A
10 B
11 B
12 A
13 B
14 B
15 A
16 B
17 B
18 B
19 B
20 A
21 A
22 A
23 A
24 B
25 B
web_services_questions_answers.htm
Advertisements