Web Services Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to Web Services Framework. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

Web Services Mock Test III

Answer : C

Explaination

Both of the above options are correct.

Answer : B

Explaination

UDDI stands for Universal Description, Discovery, and Integration.

Answer : C

Explaination

Both of the above options are correct.

Q 6 - Which of the following is a security issue with web services?

A - Confidentiality

B - Authentication

C - Network Security

D - All of the above.

Answer : D

Explaination

All of the above are security issues with web services.

Q 7 - Which of the following component of Web service describes interfaces to web services?

A - UDDI

B - WSDL

C - SOAP

D - None of the above.

Answer : A

Explaination

UDDI describes interfaces to web services.

Q 8 - Which of the following language UDDI uses?

A - XML

B - WSDL

C - SOAP

D - None of the above.

Answer : B

Explaination

WSDL is the language that UDDI uses.

Q 9 - Is XML-RPC is platform-dependent?

A - true

B - false

Answer : B

Explaination

No! XML-RPC is platform-independent.

Q 10 - Is XML-RPC is language-dependent?

A - true

B - false

Answer : B

Explaination

No! XML-RPC is language-independent.

Q 11 - Web services interact with other web applications for the purpose of exchanging data.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

Web services interact with other web applications for the purpose of exchanging data.

Q 12 - Web Services can convert your existing applications into Web-applications.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

Web Services can convert your existing applications into Web-applications.

Q 13 - Web Services can be available over the Internet or private (intranet) networks.

A - false

B - true

Answer : B

Explaination

Web Services can be available over the Internet or private (intranet) networks.

Q 14 - Web Services is not tied to any one operating system or programming language.

A - false

B - true

Answer : B

Explaination

Web Services is not tied to any one operating system or programming language.

Q 15 - Web Services is self-describing via a common XML grammar.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

Web Services is self-describing via a common XML grammar.

Q 16 - Web Services is discoverable via a simple find mechanism.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

Web Services is discoverable via a simple find mechanism.

Q 17 - A web service enables communication among various applications by using open standards such as HTML, XML, WSDL, and SOAP.

A - false

B - true

Answer : B

Explaination

A web service enables communication among various applications by using open standards such as HTML, XML, WSDL, and SOAP.

Q 18 - You can build a Java-based web service on Solaris that is accessible from your Visual Basic program that runs on Windows.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

You can build a Java-based web service on Solaris that is accessible from your Visual Basic program that runs on Windows.

Q 19 - You can also use C# to build new web services on Windows that can be invoked from your web application that is based on JavaServer Pages (JSP) and runs on Linux.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

You can also use C# to build new web services on Windows that can be invoked from your web application that is based on JavaServer Pages (JSP) and runs on Linux.

Q 20 - Web services allow various applications to talk to each other and share data and services among themselves.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

Web services allow various applications to talk to each other and share data and services among themselves.

Q 21 - Web services are used to make the application platform and technology independent.

A - false

B - true

Answer : B

Explaination

Web services are used to make the application platform and technology independent.

Q 22 - A consumer of a web service is not tied to that web service directly.

A - false

B - true

Answer : B

Explaination

A consumer of a web service is not tied to that web service directly.

Q 23 - The web service interface can change over time without compromising the client's ability to interact with the service.

A - false

B - true

Answer : B

Explaination

The web service interface can change over time without compromising the client's ability to interact with the service.

Q 24 - Adopting a loosely coupled architecture tends to make software systems more manageable and allows simpler integration between different systems.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

Adopting a loosely coupled architecture tends to make software systems more manageable and allows simpler integration between different systems.

Q 25 - A web services takes the help of XML to tag the data, format the data.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

A web services takes the help of XML to tag the data, format the data.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 C
2 B
3 D
4 C
5 C
6 D
7 A
8 B
9 B
10 B
11 A
12 A
13 B
14 B
15 A
16 A
17 B
18 A
19 A
20 A
21 B
22 B
23 B
24 A
25 A
web_services_questions_answers.htm
Advertisements