Web Services Mock Test


Advertisements


This section presents you various set of Mock Tests related to Web Services Framework. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

Web Services Mock Test I

Answer : C

Explaination

Both of the above options are correct.

Q 5 - Which of the following is a components of a Web Service architecture?

A - SOAP

B - UDDI

C - WSDL

D - All of the above.

Answer : D

Explaination

All of the above options are components of a web service architecture.

Answer : A

Explaination

A web services takes the help of XML to tag the data, format the data.

Answer : C

Explaination

A web service takes the help of WSDL to describe the availability of service.

Answer : D

Explaination

All of the above options are true about web service interoperability.

Answer : C

Explaination

Both of the above options are the benefits of having XML based WEB services.

Q 19 - Which of the following is not a core role in Web Service architecture?

A - Service Provider

B - Service Requestor

C - Service Registry

D - Service Locator

Answer : D

Explaination

Service Locator is not a core role in Web Service architecture.

Q 20 - Which of the following role of web service architecture implements the service and makes it available on the Internet?

A - Service Provider

B - Service Requestor

C - Service Registry

D - None of the above.

Answer : A

Explaination

The service Provider implements the service and makes it available on the Internet.

Q 21 - Which of the following role of web service architecture utilizes an existing web service by opening a network connection and sending an XML request?

A - Service Provider

B - Service Requestor

C - Service Registry

D - None of the above.

Answer : B

Explaination

The Service Requestor utilizes an existing web service by opening a network connection and sending an XML request.

Q 22 - Which of the following role of web service architecture provides a central place where developers can publish new services or find existing ones?

A - Service Provider

B - Service Requestor

C - Service Registry

D - None of the above.

Answer : C

Explaination

The Service Registry provides a central place where developers can publish new services or find existing ones. It therefore serves as a centralized clearing house for companies and their services.

Q 23 - Which of the following is not a core layer in Web Service Protocol Stack?

A - Service Transport

B - XML Messaging

C - Service Description

D - Service Locator

Answer : D

Explaination

Service Locator is not a core layer in Web Service Protocol Stack.

Q 24 - Which of the following layer in Web Service Protocol Stack is responsible for transporting messages between applications?

A - Service Transport

B - XML Messaging

C - Service Description

D - Service Discovery

Answer : A

Explaination

Service Transport is responsible for transporting messages between applications.

Q 25 - Which of the following layer in Web Service Protocol Stack is responsible for encoding messages in a common XML format so that messages can be understood at either end?

A - Service Transport

B - XML Messaging

C - Service Description

D - Service Discovery

Answer : B

Explaination

XML Messaging is responsible for encoding messages in a common XML format so that messages can be understood at either end.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 D
2 D
3 C
4 D
5 D
6 A
7 B
8 C
9 D
10 C
11 D
12 D
13 D
14 D
15 D
16 C
17 C
18 D
19 D
20 A
21 B
22 C
23 D
24 A
25 B

web_services_questions_answers.htm

Advertisements
E-Books Store