- SVG - Home
- SVG - Overview
- SVG - Shapes
- SVG - Text
- SVG - Stroke
- SVG - Filters
- SVG - Patterns
- SVG - Gradients
- SVG - Interactivity
- SVG - Linking
- SVG - Loaders
- SVG - Dialog
- SVG - Icons
- SVG - Clock
- SVG - Drag
- SVG - Key point
- SVG - Maps
- SVG - amChart
- SVG - Graph
- SVG - Flat Surface Shade
- SVG - Image Filter
- SVG - Text Effects
- SVG - Text With CSS Effects
- SVG - Arrow Effects
- SVG - Brand Effects
- SVG - Gooey Effects
- SVG - Gradients Effects
- SVG - Playful Effects
- SVG - Scroll Effects
- SVG - Side Show Effects
- SVG - Tab Effects
- SVG - Raphael.js Effects
- SVG - Velocity.js Effects
- SVG - Walkway.js Effects
- SVG - zPath.js Effects
- SVG - Vague.js Effects
- SVG - Transformation Effects
- SVG - Full Screen Overlay Effects
- SVG - Lazylinepainter.js Effects
- SVG - Demo Game
- SVG - Real Time SVG AD
- SVG Useful Resources
- SVG - Questions and Answers
- SVG - Quick Guide
- SVG - Useful Resources
- SVG - Discussion
SVG - Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SVG Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Which of the following tag of SVG is used to draw a rectangle?
Answer : A
Explanation
rect tag of SVG is used to draw a rectangle.
Q 2 - Which of the following tag of SVG is used to draw a free flow path?
Answer : C
Explanation
path tag of SVG is used to draw a free flow path.
Q 3 - Which of the following is a valid SVG filter?
Answer : D
Explanation
All of the above are valid SVG filters.
Q 4 - Using which of the following way can you embed an SVG image in a HTML page?
Answer : D
Explanation
All of the above options are correct.
Q 5 - Which of the following represents y-axis co-ordinate of top left of the rectangle?
Answer : A
Explanation
y − y-axis co-ordinate of top left of the rectangle. Default is 0.
Q 6 - Which of the following represents x-axis co-ordinate of the end point of a line?
Answer : C
Explanation
x2 − x-axis co-ordinate of the end point. Default is 0.
Q 7 - Which of the following command of path element creates a quadratic Bezier curve?
Answer : C
Explanation
Q command of path element creates a quadratic Bezier curve.
Q 8 - SVG images are highly scalable as they never loses quality no matter how they are zoomed out or resized.
Answer : B
Explanation
SVG images are highly scalable as they never loses quality no matter how they are zoomed out or resized.
Q 9 - What is the default value of x-axis co-ordinate of end point of the line?
Answer : B
Explanation
Default value is 0.
Answer : A
Explanation
l command of path element creates a line.