Perimeter of a Square or a Rectangle Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Perimeter of a Square or a Rectangle. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - If the length and width of a rectangle are 11 m and 10 m, then find its perimeter.

A - 42 m

B - 42 cm

C - 44 m

D - 44 cm

Answer : A

Explanation

Step 1:

Length = 11 m; width = 10 m

Step 2:

Perimeter of the rectangle =

2(l + w) = 2(11 + 10) = 2 × 21 = 42 m

Q 2 - If the side of a square is 13 feet, find the perimeter of the square.

A - 50 feet

B - 52 yards

C - 52 feet

D - 50 yards

Answer : C

Explanation

Step 1:

Side length = 13 feet

Step 2:

Perimeter of the square =

4 × side length = 4 × 13 = 52 feet

Q 3 - If the side of a square is 8 cm, find the perimeter of the square.

A - 33 cm

B - 33 m

C - 32 m

D - 32 cm

Answer : D

Explanation

Step 1:

Side length = 8 cm

Step 2:

Perimeter of the square =

4 × side length = 4 × 8 = 32 cm

Q 4 - If the length and width of a rectangle are 10 cm and 7 cm, then find its perimeter.

A - 32 cm

B - 34 cm

C - 32 m

D - 32 feet

Answer : B

Explanation

Step 1:

Length = 10 cm; width = 7 cm

Step 2:

Perimeter of the rectangle =

2(l + w) = 2(10 + 7) = 2 × 17 = 34 cm

Q 5 - If the side of a square is 6 feet, then find the perimeter of the square.

A - 22 feet

B - 24 m

C - 24 feet

D - 22 m

Answer : C

Explanation

Step 1:

Side length = 6 feet

Step 2:

Perimeter of the square =

4 × side length = 4 × 6 = 24 feet

Q 6 - If the side of a square is 17 inches, find the perimeter of the square.

A - 68 inches

B - 68 m

C - 66 inches

D - 66 m

Answer : A

Explanation

Step 1:

Side length = 17 inches

Step 2:

Perimeter of the square =

4 × side length = 4 × 17 = 68 inches

Q 7 - If the length and width of a rectangle are 18 mm and 13 mm, then find its perimeter.

A - 60 mm

B - 62 cm

C - 62 mm

D - 60 m

Answer : C

Explanation

Step 1:

Length = 18 mm; width = 13 mm

Step 2:

Perimeter of the rectangle =

2(l + w) = 2(18 + 13) = 2 × 31 = 62 mm

Q 8 - If the side of a square is 18 km, find the perimeter of the square.

A - 70 km

B - 72 km

C - 72 m

D - 72 cm

Answer : B

Explanation

Step 1:

Side length = 18 km

Step 2:

Perimeter of the square =

4 × side length = 4 × 18 = 72 km

Q 9 - If the length and width of a rectangle are 14 cm and 11 cm, then find its perimeter.

A - 48 cm

B - 52 cm

C - 50 m

D - 50 cm

Answer : D

Explanation

Step 1:

Length = 14 cm; width = 11 cm

Step 2:

Perimeter of the rectangle =

2(l + w) = 2(14 + 11) = 2 × 25 = 50 cm

Q 10 - If the length and width of a rectangle are 15 yards and 12 yards, then find its perimeter.

A - 56 yards

B - 56 m

C - 54 yards

D - 56 cm

Answer : C

Explanation

Step 1:

Length = 15 yd; width = 12 yd

Step 2:

Perimeter of the rectangle =

2(l + w) = 2(15 + 12) = 2 × 27 = 54 yards


perimeter_of_square_or_rectangle.htm

Advertisements
E-Books Store