MVC Framework Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to MVC Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - A significant change has been requested in an application maintained within your company. The application is a classic ASP application that uses custom Open Database Connectivity (ODBC) drivers to connect to a relational data repository on a mainframe computer. The CIO decided that the company needs to replace this 30-year-old system. The team that worked on the original project is made up of developers who have never worked with an object-oriented approach before. Which approaches would be the best to use when designing your initial schema in Entity Framework? (Choose all that apply.)

A - Create your own custom design because it’s too much work to manage an inexperienced staff.

B - Use Code First.

C - Use Model First or Use Database First.

D - None of the Above

E - B and D both

F - All of the above

Answer : C

Explanation

C.The use of the Entity Designer as an integral component in the Model First approach will help unfamiliar users to walk through the process.The use of the Entity Designer as an integral component in the Model First approach will help unfamiliar users to walk through the process.

Q 2 - You are building an application in which you want to display updated information to a website every 15 minutes. What are efficient ways to manage the update? (Choose all that apply.)

A - WebSockets

B - HTTP polling with 1-minute intervals

C - HTTP long polling

D - HTTP polling with 15-minute intervals

E - A and D both

F - All of the above

Answer : E

Explanation

E.WebSockets can be used to pass information between the client and server.HTTP polling with 15-minute intervals is a valid way to get the informa- tion within the required time frame.

Q 3 - You are creating an ASP.NET MVC web application. Within the application, you have created a partial view for contact email and phone number. Which code segment should you use to display the partial view on the main page?

A - @Html.ActionLink("ContactPartial")

B - @Html.Partial("ContactPartial")

C - @RenderPage("ContactPartial")

D - @RenderBody()

E - C and A both

F - All of the above

Answer : B

Explanation

B.@Html.Partial loads a partial view.

Q 4 - You want to support the Internet Explorer, Firefox, and Opera web browsers in your application. Which vendor-specific extensions do you need to include with CSS3 properties? (Choose all that apply.)

A - webkit-

B - ms

C - o

D - hp

E - moz

F - B , D and E

Answer : E

Explanation

E.The -ms- prefix is used for Internet Explorer. The -o- prefix is used for the Opera browser.The -moz- prefix is used for Mozilla Firefox.

Q 5 - You are globalizing an application and are compiling a list of items that need to be translated. Which items should be included on the list? (Choose all that apply.)

A - Images that are used as part of the menu structure

B - The company logo

C - Server error-logging messages

D - Button tooltips

E - A and D both

F - All of the above

Answer : E

Explanation

E. Images that are being used for menus likely have text displayed on them. That text should be localized, and extra sets of buttons might have to be created.Tooltips are supposed to give extra contextual help about the item the mouse hovers over. It is important to get them translated.

Q 6 - You are re-creating an application that was originally built with ASP 2.0. You need to break the monolithic application into a traditional three-tier application. One of the requirements is that database errors must be displayed in the UI. Which solution will present enough information to the user so they can notify the appropriate person of a problem, but not allow the user to gain information about the design of the database?

A - Add a first chance exception handler and log the information in the error.

B - Add a generic database-layer exception handler to the business layer, and pass appropriate error information to the UI layer for display in a custom error page.

C - Add specific database exception handlers in the business layer and log the information into the database for further review.

D - Let the errors pass through the business layer to the UI layer where they can be handled as specific errors and presented as appropriate in the UI.

E - A and D both

F - All of the above

Answer : B

Explanation

B.The business layer is the appropriate place to manage data layer excep- tions. By repackaging it and sending it up to the user layer, you can maintain separation of concerns and meet the requirement to display information to the user. This will also enable you to log the information as necessary to support de- bugging.

Answer : F

Explanation

F.When publishing the projects, you can configure the process to deploy in debug mode with IntelliTrace enabled.You can view the IntelliTrace logs through Visual Studio after download.

Q 8 - What kind of helper methods does WebSecurity provide? (Choose all that apply.)

A - Login

B - ResetPassword

C - CreateAccount

D - ChangePassword

E - DeleteAccount

F - A ,B , C and D

Answer : F

Explanation

F.Login is one of the methods provided by the WebSecurity helper.ResetPassword is one of the methods provided by the WebSecurity helper.CreateAccount is one of the methods provided by the WebSecurity helper.ChangePassword is one of the methods provided by the WebSecurity helper.

Q 9 - You create an ASP.NET MVC 2 Web application that contains the following controller class.public class CartController : Controller { static List products = new List(); public ActionResult Index() { return View(); }}and the Views folder of your application, you add a view page named Index.aspx that includes the following @ Page directive.<%@ Page Inherits="System.Web.Mvc.ViewPage" %> You test the application with a browser. You receive the following error message when the Index method is invoked: "The view 'Index' or its master was not found." You need to resolve the error so that the new view is displayed when the Index method is invoked.What should you do?

A - Create a folder named Cart inside the Views folder.Move Index.aspx to the Cart folder.

B - Modify the Index method by changing its signature to the following: public ActionResult Index(Cart c)

C - Change the name of Index.aspx file to Cart.aspx

D - None of above

E - A and D both

F - All of the above

Answer : A

Explanation

A.Create a folder named Cart inside the Views folder.Move Index.aspx to the Cart folder.

Q 10 - Which of the following represents razor syntax?

A - !

B - @

C - <%-%>

D - )

E - C and D both

F - All of the above

Answer : B

Explanation

B.Razar syntax starts with @


mvc_framework_questions_answers.htm

Advertisements