Hadoop Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Hadoop Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - In a Hadoop cluster, what is true for a HDFS block that is no longer available due to disk corruption or machine failure?
B - It can be replicated form its alternative locations to other live machines.
C - The namenode allows new client request to keep trying to read it.
D - The Mapreduce job process runs ignoring the block and the data stored in it.
Answer : B
Q 2 - In Hadoop 2.x release HDFS federation means
A - Allowing namenodes to communicate with each other.
B - Allow a cluster to scale by adding more datanodes under one namenode.
C - Allow a cluster to scale by adding more namenodes.
D - Adding more physical memory to both namenode and datanode.
Answer : C
Q 3 - HDFS can be accessed over HTTP using
Answer : B
Q 4 - Which of the below property gets configured on mapred-site.xml ?
B - Directory names to store hdfs files.
Answer : C
Q 5 - The input split used in MapReduce indicates
A - The average size of the data blocks used as input for the program
Answer : B
Q 7 - The archive file created in Hadoop always has the extension of
Answer : B
Q 8 - Which one is not one of the big data feature?
Answer : B
Q 9 - When using HDFS, what occurs when a file is deleted from the command line?
A - It is permanently deleted if trash is enabled.
B - It is placed into a trash directory common to all users for that cluster.
C - It is permanently deleted and the file attributes are recorded in a log file.
D - It is moved into the trash directory of the user who deleted it if trash is enabled.
Answer : C
Q 10 - Which one of the following statements is true regarding <key,value> pairs of a MapReduce job?
A - A key class must implement Writable.
B - A key class must implement WritableComparable.