Hadoop Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to Hadoop Framework. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

Hadoop Mock Test III

Q 3 - When a backup node is used in a cluster there is no need of

A - Check point node

B - Secondary name node

C - Secondary data node

D - Rack awareness

Answer : A

Answer : A

Q 8 - The inter process communication between different nodes in Hadoop uses

A - REST API

B - RPC

C - RMI

D - IP Exchange

Answer : B

Q 9 - The type of data Hadoop can deal with is

A - Structred

B - Semi-structured

C - Unstructured

D - All of the above

Answer : D

Q 11 - The fully distributed mode of installation(without virtualization) needs a minimum of

A - 2 physical mashines

B - 3 Physical machines

C - 4 Physical machines

D - 1 Physical machine

Answer : A

Q 14 - The command “hadoop fs -test -z URI “ gives the result 0 if

A - if the path is a directory

B - if the path is a file

C - if the path is not empty

D - if the file is zero length

Answer : D

Q 15 - In HDFS the files cannot be

A - read

B - deleted

C - executed

D - Archived

Answer : C

Q 17 - All the files in a directory in HDFS can be merged together using

A - getmerge

B - putmerge

C - remerge

D - mergeall

Answer : A

Q 18 - The replication factor of a file in HDFS can be changed using

A - changerep

B - rerep

C - setrep

D - xrep

Answer : C

Q 19 - The comman used to copy a directory form one node to another in HDFS is

A - rcp

B - dcp

C - drcp

D - distcp

Answer : D

Q 20 - The archive file created in Hadoop always has the extension of

A - .hrc

B - .har

C - .hrh

D - .hrar

Answer : B

Q 21 - To unarchive an already archived file in haddop use the command

A - unrar

B - unhar

C - cp

D - cphar

Answer : C

Answer : D

Q 24 - When you increase the number of files stored in HDFS, The memory required by namenode

A - Increases

B - Decreases

C - Remains unchanged

D - May increase or decrease

Answer : A

Q 25 - If we increase the size of files stored in HDFS without increasing the number of files, then the memory required by namenode

A - Decreases

B - Increases

C - Remains unchanged

D - May or may not increase

Answer : A

Answer : C

Q 28 - You can reserve the amount of disk usage in a data node by configuring the dfs.datanode.du.reserved in which of the following file

A - Hdfs-site.xml

B - Hdfs-defaukt.xml

C - Core-site.xml

D - Mapred-site.xml

Answer : A

Q 29 - The namenode loses its only copy of fsimage file. We can recover this from

A - Datanodes

B - Secondary namenode

C - Checkpoint node

D - Never

Answer : C

Q 30 - In a HDFS system with block size 64MB we store a file which is less than 64MB. Which of the following is true?

A - The file will consume 64MB

B - The file will consume more than 64MB

C - The file will consume less than 64MB.

D - Can not be predicted.

Answer : C

Answer : C

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 A
2 C
3 A
4 B
5 B
6 B
7 A
8 B
9 D
10 B
11 A
12 A
13 C
14 D
15 C
16 D
17 A
18 C
19 D
20 B
21 C
22 D
23 D
24 A
25 A
26 C
27 B
28 A
29 C
30 C
31 A
32 C
hadoop_questions_answers.htm
Advertisements