Current Affairs Sep 2018 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs September 2018. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The Eastern Economic Forum, that was held in Vladivostok, Russia, was ___.

A - 6th Forum

B - 4th Forum

C - 3rd Forum

D - 1st Forum

Answer : B

Q 2 - __________ inaugurated the Krishna Kutir (widows home) in Vrindavan, Uttar Pradesh.

A - Maneka Gandhi

B - Smriti Irani

C - Aditya Nath Yogi

D - Both a and c

Answer : D

Q 3 - ____________ inaugurated the Pension Adalat.

A - Khetra Dolai

B - Dr Jitendra Singh

C - Sanatan Jena

D - Rakesh Pal

Answer : B

Q 4 - __________ inaugurated the centenary celebrations of the Dakshina Bharat Hindi Prachar Sabha in New Delhi.

A - Ram Nath Kovind

B - Dr Jitendra Singh

C - Sanatan Jena

D - Rakesh Pal

Answer : A

Q 5 - The __________ police launched the e-FIR or dial-FIR scheme for the first time in the country

A - Uttar Pradesh

B - Maharashtra

C - Karnataka

D - Andhra Pradesh

Answer : A

Q 6 - ______ has approved a financial assistance for a water supply and sewerage project in Shimla.

A - World Bank

B - IMF

C - RBI

D - UNESCO

Answer : A

Q 7 - Vikram Misri has been confirmed that he would be the new Indian envoy to ___________.

A - China

B - South Africa

C - Australia

D - Japan

Answer : A

Q 8 - Rajiv Gandhi Khel Ratna Award 2018 is confirmed to __________

A - Ms. S. Mirabai Chanu

B - Virat Kohali

C - Rohit Sharma

D - Both a & b

Answer : D

Q 9 - __________ won the gold medal at the World Youth Boxing in Budapest.

A - Jwala Gutta

B - Saina Nehwal

C - Swapna Barman

D - Sakshi Choudhary

Answer : D

Advertisements