Current Affairs Oct 2018 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs October 2018. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Who won the Asian Hockey Champions Trophy title held in Muscat, Oman?

A - Sri Lanka

B - India

C - Pakistan

D - b & c (jointly)

Answer : D

Q 2 - Wheelchair Shuttler ___________has won two gold medals and a bronze medal at the Denmark Open held in Odense, Denmark recently.

A - Niranjan Kumbale

B - Shankar Jaisingh

C - Tushar Negi

D - Sanjeev Kumar

Answer : D

Q 3 - Telugu Desam Party leader, educationist and member of Andhra Pradesh Legislative Council Mr. M V V S Murthy died in a road accident in _____.

A - the United States

B - UK

C - Germany

D - Canada

Answer : A

Q 4 - Paul Biya, won the 7th term as President of ____________.

A - Algeria

B - Morocco

C - Ghana

D - Senegal

Answer : B

Q 6 - The photographer Marsel van Oosten won the Wildlife Photographer of the Year 2018 for his photo titled as The Golden Couple; he is from ____.

A - Norway

B - Denmark

C - the Netherlands

D - Germany

Answer : C

Q 7 - Ministry of ________ was named as the best department for its contribution to Swachchta Pakhwada under the Swachchta Hi Seva category of awards.

A - Agriculture and Farmers Welfare

B - Railways

C - AYUSH

D - Commerce and Industry

Answer : B

Q 8 - ________________has been appointed as the Vice-chairman and Managing Director (MD) of the Infrastructure Leasing & Financial Services (IL&FS).

A - Vineet Nayyar

B - Kuldeep Nayyar

C - Varun Sharma

D - Pankaj Dhawan

Answer : A

Q 9 - Government of India and Asian Development Bank (ADB) signed a $110 million loan to improve the rural connectivity in __________.

A - Madhya Pradesh

B - Maharashtra

C - Rajasthan

D - Gujarat

Answer : A

Q 10 - Asian Development Bank (ADB) and the Government of India signed a $150 million loan to finance regional connectivity projects in ______ and North Eastern states.

A - North Bengal

B - Sikkim

C - Jharkhand

D - Odisha

Answer : A

Advertisements