Current Affairs Nov 2017 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs November 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The Nobel Prize in Literature 2017 was awarded to __________.

A - Kazuo Ishiguro

B - Philip Roth

C - Stephen King

D - Alice Munro

Answer : A

Q 2 - NITI AAYOG estimated GDP for 2018-19 at _______.

A - 8.8%

B - 8.2%

C - 7.7%

D - 7.5%

Answer : D

Q 3 - Cabinet has approved a capitalisation plan of Rs. __________rupees for public sector banks over the next two years.

A - 2 lakh crore

B - 2.11 lakh crore

C - 6 lakh crore

D - 9 lakh crore

Answer : B

Q 4 - The new initiative, called SME Assist, would offer loans to MSME customers based on their input credit claims under GST. Which of the following banks launched this product.

A - Bank of Maharashtra

B - IDBI bank

C - State Bank of India

D - HDFC bank

Answer : B

Q 5 - The President of India, Shri Ram Nath Kovind, launched the Technocity project in _______________.

A - Thiruvananthapuram

B - Chennai

C - Delhi

D - Hyderabad

Answer : A

Q 6 - According to a major study released in The Lancet Medical Journal, __________ has been ranked as the No. 1 in pollution related deaths.

A - Pakistan

B - Mexico

C - China

D - India

Answer : D

Q 7 - Which of the following Facebook group received an award for promoting voluntary efforts to clean public places effectively using Facebook?

A - My Mumbai Keep It Clean

B - My Delhi Keep It Clean

C - Jai Maharashtra, Swatch Abhiyaan

D - Delhis Clean Campaign

Answer : B

Q 8 - India signed $300 million loan with ADB to promote further Fiscal Reforms in ________________.

A - West Bengal

B - Rajasthan

C - Mizoram

D - Nagaland

Answer : A

Q 9 - Who among the following was selected as Mongolias new Prime Minister?

A - Ukhnaa Khurelsukh

B - Jargaltulga Erdenebat

C - Zoran Milanovic

D - Sigmundur David Gunnlaugsson

Answer : A

Q 10 - ____________became first female President of UK's Supreme Court.

A - Ian Hale

B - Britney Paul

C - Ian Burnett

D - Brenda Hale

Answer : D

Advertisements