Current Affairs Jan 2016 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs January 2016. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The country that successfully test-fired a nuclear capable ballistic missile Shaheen-1A with range of about 900 kms.

A - Srilanka

B - Pakistan

C - India

D - USA

Answer : B

Q 2 - Loan agreement was signed with which International organisation for the Neeranchal National Watershed Project?

A - Asian Development Bank

B - International Monetary Fund

C - World Bank

D - None

Answer : C

Q 3 - The Cabinet Committee on Economic Affairs has approved introduction of Amended Technology Up-gradation Fund Scheme (ATUFS) for technology up-gradation in which of the following sectors?

A - Manufacturing Sector

B - Insurance Sector

C - Banking and Insurance Sectors

D - Textiles industry

Answer : D

Q 4 - Union Govt approves constitution of 69 bridges with ___country for Trilateral Highway?

A - Myanmar

B - US

C - Bhutan

D - Nepal

Answer : A

Q 5 - In order to be eligible for Panchayat Elections, a mandatory requirement has been raised for construction of toilets by State election commission of state?

A - Bihar

B - Karnataka

C - Kerela

D - Telangana

Answer : A

Q 6 - Percentage of reservation for women in Central Armed Police Forces is raised to?

A - 33%

B - 20%

C - 50%

D - 40%

Answer : A

Q 7 - Danny Kaye Humanitarian Leadership Award at the 6th biennial UNICEF Ball in Los Angeles was presented to___?

A - David Beckham

B - Lionel Messi

C - Sir Elton

D - None

Answer : A

Q 8 - South Asian Literature 2016 won by Anuradha Roy that deals with the subject of violence against women is novel named as-?

A - Free press winter Fiction

B - Sleeping on Jupiter

C - Atlanta Race of the year

D - The unfolded Earth

Answer : B

Q 9 - Vijay Keshav Gokhale has been appointed as Indias Ambassador to China, replacing _____?

A - Alok Kantha

B - Vimla Chavan

C - Ashok Chauhan

D - Ashok Kantha

Answer : D

Q 10 - The web-based monitoring of Indo-German Watershed projects will be executed in which of the following States?

A - Rajasthan

B - Gujrat

C - Telangana

D - All of these

Answer : D

Advertisements