Current Affairs Dec 2017 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs December 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The 6-member Monetary Policy Committee headed by Reserve Bank of India Governor Urjit Patel kept the repo rate unchanged at_____.

A - 6%

B - 6.5%

C - 5.5%

D - 5.8%

Answer : A

Q 2 - According to the latest list released by Forbes, _______has been named as the highest-paid athletes of all time.

A - Floyd Mayweather

B - Phil Mickelson

C - Jack Nicklaus

D - Michael Jordan

Answer : D

Q 3 - _________was sworn in as the Chief Minister of Gujarat.

A - Vijay Rupani

B - Om Prakash Kohli

C - Jayram Thakur

D - Vibhavriben Dave

Answer : A

Q 4 - Which of the following countries launched Algeria's first communication satellite?

A - China

B - Japan

C - Algeria

D - Kenya

Answer : A

Answer : A

Q 6 - International Organization for Migration unveiled in its World Migration Report 2018 that ____diaspora is the largest diaspora in the world.

A - Indian

B - Canadian

C - American

D - Russian

Answer : A

Q 7 - 2017 World human rights day marks the beginning of 70th anniversary of the Universal Declaration of Human Rights. The theme of 2017 was __________.

A - #StandUp4urself'

B - #InitiateUrHumanRights'

C - #StandUp4HumanRights'

D - #SaveHumanRights'

Answer : C

Q 8 - Direct tax collections registered a growth of ______-during April to November of 2017-18.

A - 10.24%

B - 12.4%

C - 10.4%

D - 14.4%

Answer : D

Q 9 - NASA found 8th planet, named as ____.

A - Kepler-900i

B - Kerpler-90i

C - Kepler-90

D - Kepler-90i

Answer : D

Q 10 - Australia beat _________to win gold in Hockey World League final.

A - Argentina

B - Germany

C - Belgium

D - Malaysia

Answer : A

Advertisements