Current Affairs August 2018 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs August 2018. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - World Elephant Day is an international annual event observed every year on ________.

A - 10th August

B - 12th August

C - 25th August

D - 20th June

Answer : B

Q 2 - Exercise Maitree is a joint military exercise between India and _______.

A - Nepal

B - Sri Lanka

C - Thailand

D - Indonesia

Answer : C

Q 3 - _________has topped the Indias Ease of Living Index 2018.

A - Pune

B - Mumbai

C - Delhi

D - Chandigarh

Answer : A

Q 4 - Pacific Endeavor-2018, a communication exercise under the Multinational Communications Interoperability Program (MCIP) was held in __________.

A - India

B - France

C - Nepal

D - Germany

Answer : C

Q 5 - Worlds first thermal battery plant will be inaugurated in________.

A - India

B - China

C - Japan

D - USA

Answer : A

Q 6 - Satyadev Narayan Arya has been appointed as new governor of state __________.

A - Uttar Pradesh

B - Haryana

C - Punjab

D - Maharashtra

Answer : B

Q 7 - Which of the following states announced cash incentive of three crore rupees to its Olympic and Paralympic gold medallists.

A - Chhatisgarh

B - Uttar Pradesh

C - Delhi

D - Andhra Pradesh

Answer : C

Q 8 - Which of the following states will host youths conclave ATAL in September 2018?

A - Odisha

B - West Bengal

C - Arunachal Pradesh

D - Telangana

Answer : C

Q 9 - 2019 Asian Youth Weightlifting Championships will be hosted by ___________.

A - North Korea

B - Malaysia

C - Germany

D - India

Answer : A

Q 10 - RBI projected India's economic growth rate to grow at ___% in 2018-19.

A - 7.4%

B - 7.7%

C - 8.2%

D - 7.5%

Answer : A

Advertisements