Converting a decimal to a proper fraction without simplifying: Advanced Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Converting a decimal to a proper fraction without simplifying: Advanced. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Convert the decimal 0.379 to a proper fraction without simplifying.

Answer : B

Explanation

Step 1:

We drop the decimal and write the number 379 as the top of a fraction.

Step 2:

The place value of the last digit 9 is thousandth. So we write 1000 as the bottom of the fraction to get $\frac{379}{1000}$

Step 3:

So, $0.379 = \frac{379}{1000}$

Q 2 - Convert the decimal 0.147 to a proper fraction without simplifying.

Answer : A

Explanation

Step 1:

We drop the decimal and write the number 147 as the top of a fraction.

Step 2:

The place value of the last digit 7 is thousandth. So we write 1000 as the bottom of the fraction to get $\frac{147}{1000}$

Step 3:

So, $0.147 = \frac{147}{1000}$

Q 3 - Convert the decimal 0.243 to a proper fraction without simplifying.

Answer : D

Explanation

Step 1:

We drop the decimal and write the number 243 as the top of a fraction.

Step 2:

The place value of the last digit 3 is thousandth. So, we write 1000 as the bottom of the fraction to get $\frac{243}{1000}$

Step 3:

So, $0.243 = \frac{243}{1000}$

Q 4 - Convert the decimal 0.158 to a proper fraction without simplifying.

Answer : C

Explanation

Step 1:

We drop the decimal and write the number 158 as the top of a fraction.

Step 2:

The place value of the last digit 8 is thousandth. So, we write 1000 as the bottom of the fraction to get $\frac{158}{1000}$

Step 3:

So, $0.158 = \frac{158}{1000}$

Q 5 - Convert the decimal 0.391 to a proper fraction without simplifying.

Answer : A

Explanation

Step 1:

We drop the decimal and write the number 391 as the top of a fraction.

Step 2:

The place value of the last digit 1 is thousandth. So, we write 1000 as the bottom of the fraction to get $\frac{391}{1000}$

Step 3:

So, $0.391 = \frac{391}{1000}$

Q 6 - Convert the decimal 0.409 to a proper fraction without simplifying.

Answer : B

Explanation

Step 1:

We drop the decimal and write the number 409 as the top of a fraction.

Step 2:

The place value of the last digit 9 is thousandth. So, we write 1000 as the bottom of the fraction to get $\frac{409}{1000}$

Step 3:

So, $0.409 = \frac{409}{1000}$

Q 7 - Convert the decimal 0.516 to a proper fraction without simplifying.

Answer : C

Explanation

Step 1:

We drop the decimal and write the number 516 as the top of a fraction.

Step 2:

The place value of the last digit 6 is thousandth. So, we write 1000 as the bottom of the fraction to get $\frac{516}{1000}$

Step 3:

So, $0.516 = \frac{516}{1000}$

Q 8 - Convert the decimal 0.339 to a proper fraction without simplifying.

Answer : D

Explanation

Step 1:

We drop the decimal and write the number 339 as the top of a fraction.

Step 2:

The place value of the last digit 9 is thousandth. So, we write 1000 as the bottom of the fraction to get $\frac{339}{1000}$

Step 3:

So, $0.339 = \frac{339}{1000}$

Q 9 - Convert the decimal 0.826 to a proper fraction without simplifying.

Answer : A

Explanation

Step 1:

We drop the decimal and write the number 826 as the top of a fraction.

Step 2:

The place value of the last digit 6 is thousandth. So, we write 1000 as the bottom of the fraction to get $\frac{826}{1000}$

Step 3:

So, $0.826 = \frac{826}{1000}$

Q 10 - Convert the decimal 0.925 to a proper fraction without simplifying.

Answer : B

Explanation

Step 1:

We drop the decimal and write the number 925 as the top of a fraction.

Step 2:

The place value of the last digit 5 is thousandth. So, we write 1000 as the bottom of the fraction to get $\frac{925}{1000}$

Step 3:

So, $0.925 = \frac{925}{1000}$


converting_decimal_to_proper_fraction_without_simplifying_advanced.htm

Advertisements