Circumference of a Circle Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Circumference of a Circle. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Find the circumference of following circle. Take π = 3.14

Circumference Quiz 2_1

Answer : C

Explanation

Step 1:

Given diameter = 23 ; radius r = 23/2 = 11.5 units

Step 2:

Circumference of Circle = 2πr = 2(3.14)11.5 = 72.22 units

Q 2 - Find the circumference of following circle. Take π = 3.14

Circumference Quiz 2_2

Answer : A

Explanation

Step 1:

Given diameter = 15 ; radius r = 23/2 = 7.5 units

Step 2:

Circumference of Circle = 2πr = 2(3.14)7.5 = 47.1 units

Q 3 - Find the circumference of following circle. Take π = 3.14

Circumference Quiz 2_3

Answer : B

Explanation

Step 1:

Given radius r = 7.5 units

Step 2:

Circumference of Circle = 2πr = 2(3.14)7.5 = 47.1 units

Q 4 - Find the circumference of following circle. Take π = 3.14

Circumference Quiz 2_4

Answer : D

Explanation

Step 1:

Given diameter = 6 ; radius r = 6/2 = 3 units

Step 2:

Circumference of Circle = 2πr = 2(3.14)3 = 18.84 units

Q 5 - Find the circumference of following circle. Take π = 3.14

Circumference Quiz 2_5

Answer : A

Explanation

Step 1:

Given radius r = 8.5 units

Step 2:

Circumference of Circle = 2πr = 2(3.14)8.5 = 53.38 units

Q 6 - Find the circumference of following circle. Take π = 3.14

Circumference Quiz 2_6

Answer : C

Explanation

Step 1:

Given radius r = 9 units

Step 2:

Circumference of Circle = 2πr = 2(3.14)9 = 56.52 units

Q 7 - Find the circumference of following circle. Take π = 3.14

Circumference Quiz 2_7

Answer : D

Explanation

Step 1:

Given diameter = 19 ; radius r = 19/2 = 9.5 units

Step 2:

Circumference of Circle = 2πr = 2(3.14)9.5 = 59.66 units

Q 8 - Find the circumference of following circle. Take π = 3.14

Circumference Quiz 2_8

Answer : B

Explanation

Step 1:

Given diameter = 29 ; radius r = 29/2 = 14.5 units

Step 2:

Circumference of Circle = 2πr = 2(3.14)14.5 = 91.06 units

Q 9 - Find the circumference of following circle. Take π = 3.14

Circumference Quiz 2_9

Answer : C

Explanation

Step 1:

Given diameter = 1 ; radius r = 1/2 = 0.5 unit

Step 2:

Circumference of Circle = 2πr = 2(3.14)0.5 = 3.14 units

Q 10 - Find the circumference of following circle. Take π = 3.14

Circumference Quiz 2_10

Answer : D

Explanation

Step 1:

Given radius r = 6 units

Step 2:

Circumference of Circle = 2πr = 2(3.14)6 = 37.68 units


circumference_of_a_circle.htm

Advertisements
E-Books Store