• AngularJS Video Tutorials

AngularJS - Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to AngularJS Framework. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

AngularJS Mock Test IV

Q 1 - Being JavaScript only framework, application written in AngularJS are not safe and secure.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

Being JavaScript only framework, application written in AngularJS are not safe and secure.

Q 2 - ng-app directive defines and links an AngularJS application to HTML.

A - false

B - true

Answer : B

Explaination

ng-app directive defines and links an AngularJS application to HTML.

Q 3 - ng-model binds the values of AngularJS application data to HTML input controls.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

ng-model binds the values of AngularJS application data to HTML input controls.

Q 4 - ng-bind binds the AngularJS Application data to HTML tags.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

ng-bind binds the AngularJS Application data to HTML tags.

Q 5 - AngularJS uses one way data binding.

A - false

B - true

Answer : A

Explaination

No! AngularJS uses two way data binding.

Q 6 - AngularJS uses two way data binding.

A - false

B - true

Answer : B

Explaination

AngularJS uses two way data binding.

Q 7 - Each controller accepts $scope as a parameter which refers to the application/module that controller is to control.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

Each controller accepts $scope as a parameter which refers to the application/module that controller is to control.

Q 8 - ng-init directive can be used to put values to the variables to be used in the application.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

ng-init directive can be used to put values to the variables to be used in the application.

Q 9 - AngularJS Expressions are used to bind application data to html.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

AngularJS Expressions are used to bind application data to html.

Q 10 - AngularJS Expressions are written inside double braces like {{ expression}}.

A - false

B - true

Answer : B

Explaination

AngularJS Expressions are written inside double braces like {{ expression}}.

Q 11 - AngularJS expressions behave in same way as ng-bind directives.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

AngularJS expressions behave in same way as ng-bind directives.

Q 12 - uppercase filter is applied to an expression using pipe character

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

uppercase filter is applied to an expression using pipe character.

Q 13 - lowercase filter is applied to an expression using pipe character.

A - false

B - true

Answer : B

Explaination

lowercase filter is applied to an expression using pipe character.

Q 14 - currency filter is applied to an expression using pipe character.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

currency filter is applied to an expression using pipe character.

Q 15 - filter filter is applied to an expression using pipe character.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

filter filter is applied to an expression using pipe character.

Q 16 - orderby filter is applied to an expression using pipe character.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

orderby filter is applied to an expression using pipe character.

Q 17 - We can use $dirty and $invalid flags to do the form validations.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

Q 18 - novalidate with a form declaration disables any browser specific validation.

A - false

B - true

Answer : B

Explaination

We can use novalidate with a form declaration to disable any browser specific validation.

Q 19 - In controllers, model data is accessed via $scope object.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

In controllers, model data is accessed via $scope object.

Q 20 - In AngularJS, Scope contains the model data.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

In AngularJS, Scope contains the model data.

Q 21 - In controllers, model data is accessed via $scope object.

A - false

B - true

Answer : B

Explaination

In controllers, model data is accessed via $scope object.

Q 22 - Inbuilt services are always prefixed with $ symbol.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

Inbuilt services are always prefixed with $ symbol.

Q 23 - Internationalization is a way to show locale specific information on a website.

A - false

B - true

Answer : B

Explaination

Internationalization is a way to show locale specific information on a website.

Q 24 - We need to incorporate corresponding js according to locale of the country to support Internationalization in AngularJS based application.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

AngularJS supports inbuilt internationalization for three types of filters currency, date and numbers. We only need to incorporate corresponding js according to locale of the country. By default it handles the locale of the browser. For example, to use Danish locale, use following script

<script src="https://code.angularjs.org/1.2.5/i18n/angular-locale_da-dk.js"></script> 

Q 25 - AngularJS bootstraps itself during config phase.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

AngularJS bootstraps itself during config phase.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 A
2 B
3 A
4 A
5 A
6 B
7 A
8 A
9 A
10 B
11 A
12 A
13 B
14 A
15 A
16 A
17 A
18 B
19 A
20 A
21 B
22 A
23 B
24 A
25 A
angularjs_questions_answers.htm
Advertisements